Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Рідних Героїв Небесної Сотні Житомирщини відвідав Віталій Бунечко

20 Лютого 2020 • 17:45

Кіл-сть переглядів: 359

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні, 19 лютого, голова ОДА Віталій Бунечко відвідав родини загиблих на Майдані під час Революції Гідності. Житомирщина шість років тому втратила чотирьох земляків, які відстоювали прагнення українців до євроінтеграції. Це Віктор Прохорчук, Сергій Кемський, Олександр Балюк, Яків Зайко.

 

Віталій Бунечко зустрівся у Хорошеві з батьком Героя України Віктора Прохорчука. Разом згадали про його життя, подвиг заради майбутнього України, відвідали його могилу.

 

Віктор Прохорчук був на Майдані в Києві від грудня 2013 року. 18 лютого він пропав безвісти, бійці з його сотні відшукали свого побратима тільки через тиждень у морзі. Звістка про загибель сколихнула сім’ю Прохорчуків. У віці 38 років Віктор Прохорчук залишив батьків, дружину Наталію та двох синів.

 

Також голова ОДА відвідав батька Олександра Балюка у Новограді-Волинському, захисника Євромайдану, Героя Небесної Сотні, Героя України. Після спілкуванн разом із батьком Героя поклали квіти до пам’ятної дошки Героїв Небесної Сотні.

 

«Важко говорити з батьком, який втратив старшого сина через жорстокість та бездушність колишньої влади, яка намагалась утриматися за власні крісла. Тато Олександра згадував, як через два дні дізнався про загибель сина, спостерігаючи новини з Майдану», – розповідає Віталій Бунечко.

 

У Житомирі голова ОДА поспілкувався з дітьми Героя Небесної Сотні Якова Зайка, які розповіли про батька, який безмежно любив Україну та простих українців, був благодійником і ніколи не афішував цього, був надзвичайно аскетичною людиною у побуті та простим у спілкуванні. Вістка про смерть батька надійшла до родини зранку 19 лютого. Вони довго не могли повірити у те, як це могло трапитися в центрі європейської країни.

 

Рідні Якова Зайка вважають, що розслідування злочинів на Майдані здійснюються дуже повільно і неефективно. Незважаючи на це, Леся та Олександр чекають відповіді на запитання – чи буде покарано злочинців, беркутівців, що виконували злочинний наказ?

 

Матір загиблого на Майдані Героя Небесної Сотні Сергія Кемського виїхала з Житомирської області. Віталій Бунечко має намір зателефонувати до жінки і подякував за те, що виховала справжнього патріота і Героя для кожного з нас.

 

Нагадаємо, сьогодні у Житомирі о 18.00 проведуть Віче пам’яті Героїв Небесної Сотні.

 

 

Версія для друку