Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Робоча група перевірить процес реорганізації школи у Романівському районі

08 Вересня 2016 • 09:50

Кіл-сть переглядів: 566

546514351436Сьогодні, 8 вересня, у Житомирі відбулась акція жителів с. Товща Романівського району проти реорганізації школи. Батьки та вчителі Товщанської школи вимагають повернути статус школі І-ІІ ступенів.

 

За інформацією відділу освіти Романівської райдержадміністрації, з 2 вересня 18 учнів (3 учнів – 6  клас, 5 учнів – 7 клас, 10 учнів – 8 клас), які проживають в с.Товща, не приступили до навчання в Романівській гімназії.

 

Вислухати та вирішити проблему мітингуючих вийшов начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Вадим Калінін. Він зазначив, що відповідно до рішення депутатів Романівської районної ради Товщанську ЗОШ І-ІІ ступенів реорганізовано в навчальний заклад І ступеня.

8789465

«Вплинути на рішення, яке прийняли депутати Романівської райради, не може ні управління освіти і науки ОДА, ні керівництво ОДА. Вчора відбулась позачергова сесія районної ради, під час якої депутати не проголосували за включення до порядку денного питання про повернення статусу Товщанської ЗОШ І-ІІ ступенів. Тому я бачу два шляхи вирішення проблеми: або зміна рішення сесії місцевого органу самоврядування, або вирішення питання у судовому порядку», – підкреслив Вадим Калінін.

 

Крім цього, він наголосив, що в учням 5-9 класів було запропоновано продовжити навчання на вибір в Романівській гімназії, Червонохатківській ЗОШ І-ІІ ст. або Биківській ЗОШ І-ІІІ ст. Підвезення дітей шкільним автобусом та безкоштовне харчування повністю забезпечене.

 

Разом з тим, Вадим Калінін запевнив батьків, що вже завтра робоча група у складі представників управління освіти і науки Житомирської ОДА, Романівської РДА, юристів та інших фахівців детально дослідить процес законності реорганізації школи, вивчить всі документи та рішення безпосередньо на місці конфлікту.

 

854631

 

545646546

Версія для друку