Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Романівський район демонструє позитивні досягнення в напрямку протидії надзвичайним ситуаціям

05 Лютого 2015 • 14:33

Кіл-сть переглядів: 789

4 лютого, під час перебування з робочою поїздкою у Романівському районі, голова облдержадміністрації Сергій Машковський провів засідання оперативного штабу, на якому були розглянуті питання щодо забезпечення безпеки жителів району, запобігання терористичним проявам, захисту об’єктів інфраструктури населених пунктів, що мають важливе стратегічне значення, проведення четвертої хвилі часткової мобілізації тощо.

На засіданні йшлося про те, що охорона порядку у районі забезпечується силами працівників міліції і громадськості. На визначених об’єктах життєзабезпечення Романівщини – електропідстанціях, газорозподільних системах та інших – забезпечена внутрішня охорона, та налагоджена її взаємодія з правоохоронними органами. Розроблені маршрути патрулювання з урахуванням місць масового скупчення людей.

 

У Романові ведеться робота по виконанню програми «Безпечне місто» щодо встановлення відеоспостереження. У селищі планується встановити три камери, щоб фіксувати в’їзд і виїзд транспорту.

Керівник області звернув увагу присутніх на велику кількість членів оперативного штабу, що ускладнює його мобільність. Є питання, зауважив Сергій Машковський, що потребують оперативного вирішення і необхідності щоденної роботи штабу. Саме тому варто зменшити його кількісний склад.

У райдержадміністрації цілодобово працює телефонна гаряча лінія. А в центральній районній лікарні створено 10-відсотковий запас ліків для надання екстреної медичної допомоги.

 

На обліку у районі перебуває 21 захисна споруда, у 14 з них проведена технічна інвентаризація. Обстежено 9 захисних споруд. Використовувати їх для перебування людей можна після впорядкування приміщень. У районі визначено 37 укриттів, які також можуть бути використані для захисту населення. Всього в укриттях і захисних спорудах після проведення незначних робіт можна розмістити 3650 людей.

 

За повідомленням заступника голови Романівської райдержадміністрації Алли Мілінчук, у районі проводиться інформаційна кампанія. Всі територіальні громади отримали інформаційні бюлетені щодо розміщення захисних споруд, планів евакуації населення у випадку небезпеки. Відповідні матеріали розміщені на адмінприміщеннях. Роз’яснювальна робота ведеться й у закладах соціальної сфери – опроводяться батьківські збори та відбуваються збори колективів підприємств.

 

Щодо внутрішньо переміщених осіб Алла Мілінчук зазначила, що таких у районі 149. 145 з них розселилися у родичів і знайомих, чотирьох влаштували у приватному секторі. Серед них є жінка з дітьми, яких забезпечили ліжками, предметами побуту, твердим паливом. Усі внутрішньо переміщені особи-пенсіонери отримують пенсію, переселенцям призначені всі види допомог. Діти відвідують навчальні заклади, їм забезпечено гаряче харчування.

 

Сергій Машковський під час засідання наголосив, що у зв’язку із погіршенням ситуації на сході, область і Романівський район зокрема мають бути готові до масового прийому переселенців. За інформацією заступника голови райдержадміністрації, Романівщина може прийняти 30-35 осіб: 5 людей поселять у територіальному центрі для інвалідів та людей похилого віку, 20 осіб може прийняти Миропільське відділення центральної районної лікарні, ще 10 осіб розмістять у приватному секторі.

 

Сергій Машковський звернув увагу присутніх на необхідність створення на базі ДСНС району мобільної групи із залученням всіх територіальних органів.

 

Насамкінець керівник області висловив задоволення роботою оперативного штабу району, яка ведеться за всіма ключовими напрямками. «Ваше ставлення до завдань і викликів часу серйозне і відповідальне. В умовах, що склалися, будь-яка пасивність, інертність, безініціативність – це не тільки недопустимо, це можна вважати відкритим саботажем», – підкреслив Сергій Машковський і побажав присутнім подальшої плідної роботи.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку