Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Роз’яснення щодо порядку висвітлення діяльності ОДА та співпраці зі ЗМІ

01 Липня 2015 • 15:05

Кіл-сть переглядів: 1 070

Доручення щодо Порядку висвітлення діяльності ОДА та співпраці зі ЗМІ – документ, який регулює лише внутрішні взаємовідносини між департаментами. Доручення не обмежує доступу до публічної інформації та повністю відповідає діючому законодавству.

 

Метою документу є систематизація та організація процесу надання інформації для представників ЗМІ, без втручання у зміст інформації.

 

Доручення має посилити співпрацю зі ЗМІ та спростити процедуру одержання необхідної інформації, адже встановлює конкретні терміни на підготовку інформації (за будь-яким коментарем чи необхідними даними журналіст може звернутися до департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю. Департамент, у свою чергу, скоординує із відповідним спікером та організує надання коментаря чи ін. інформації в оперативному режимі).

 

Порядок передбачає налагодження роботи щодо завчасного інформування про медіа-заходи та підготовки прес-релізів (визначені конкретні терміни для відповідальних осіб), що поліпшить співпрацю зі ЗМІ, анонсування подій та розповсюдження інформаційних матеріалів.

 

Порядок не вплине на надання коментарів на публічних заходах.

 

Окремо інформуємо, що за таким порядком облдержадміністрація працює вже місяць, і він себе виправдав. Жодних скарг від представників ЗМІ не надходило. Всім, хто зверталися за інформацією, департамент в оперативному порядку надав максимальне сприяння.

 

 

 

Версія для друку