Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розенко: У наступному році підвищення соціальних стандартів буде два рази

18 Вересня 2015 • 11:47

Кіл-сть переглядів: 809

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді України Міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що у Державному бюджеті на 2016 рік передбачаються кошти для підвищення соціальних стандартів двічі протягом року.

 

«Державний бюджет на 2016 рік буде так само передбачати збільшення соціальних стандартів. Видатки в 2016 році на соціальну сферу, на соціальну політику будуть також зростати. В 2016 році підвищення соціальних стандартів буде проводитися двічі», – сказав Розенко.

 

Завдяки спільній роботі коаліції і уряду, “адже без тих законів, які приймала коаліція і вся Верховна Рада протягом року, про це підвищення соцстандартів годі було й думати”, стало можливим підвищення мінімальних зарплат, пенсій та інших соціальних виплат у цьому році.

 

Це підвищення відчують близько 12,5 млн українців, при цьому буде збільшено понад 80 виплат соціальної допомоги.

 

Вчорашні 10 мільярдів, які додатково були введені в державний бюджет, мають не емісійний і не інфляційний характер.

 

“Тобто ці кошти матимуть абсолютно позитивне значення і для економіки України, адже ці 10 мільярдів не будуть виведені в офшори, не будуть розподілені по різних тіньових схемах, а прийдуть через закупівлю товарів і послуг в українську економіку. Це додатковий ресурс, який економіка отримає буквально найближчим часом”, – наголосив Розенко.

 

Зазначимо, Верховна Рада прийняла урядовий законопроект №3060 від 09.09.2015 про підвищення прожиткового мінімуму і мінімальних зарплат і пенсій.

 

Версія для друку