Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сади Перемоги у місті: розпочався конкурс проєктів міських садів

08 Серпня 2022 • 10:28

Кіл-сть переглядів: 320

Ініціатива “Сади Перемоги” шукає потужні команди з ідеями міських городів/садів, готові творити зміни у своїх містах. Про це повідомляється на сайті “Децентралізація”.

 

Міський сад чи город – це публічний простір для вирощування овочів, фруктів, зелені в міських умовах – обмежених земельних ресурсів, що водночас є сталим інструментом спільнотворення, розбудови довіри між жителями, психологічного розвантаження, екоосвіти та промоції свідомого споживання.

 

Такі сади були частиною щоденного життя «домашнього фронту» під час обох світових воєн у Великобританії, Канаді, Австралії, США та Німеччині. Уряди цих країн впроваджували програми міського городництва – люди висаджували у парках та на приватних ділянках.

 

Взяти участь у конкурсі можуть міста з населенням понад 30 тис. жителів. Заявником може бути орган місцевого самоврядування, комунальна організація (установа, заклад) чи комунальне підприємство.

 

Вітаються партнерства органів місцевого самоврядування із громадськими організаціями, ОСББ, неформальними ініціативами, місцевими підприємцями тощо. Запропоновані проекти міських садів можуть мати різні масштаби та форми організації, плануватися в житлових кварталах міста, поруч з гуртожитком чи молодіжним центром, у парку, на балконах, в офісному приміщенні чи закладі харчування, у прихистку для ВПО чи навіть на дахах будівель.

 

За результатами відбору буде визначено три різнотипних проєкти-переможці, які отримають необхідні для реалізації ресурси, супровід планування міських городів у вашому місті та експертну підтримку.

 

Для участі у конкурсному відборі заповніть форму до 19 серпня включно.

 

Результати  будуть оголошені до кінця вересня.

 

Якщо у вас виникнуть запитання, чи труднощі із заповненням форми, можна написати на електронну пошту: k.yakovets@gmail.com.

 

Нагадаємо, що розпочався відбір проєктів, що фінансуватимуться за рахунок «Програми з відновлення України».

 

Довідково. “Сади Перемоги” – ініціатива проєкту міжнародної технічної допомоги “Супровід урядових реформ в Україні” SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance, що фінансується Урядом Канади та впроваджується Alinea International.

 

Мета ініціативи – ефективне використання кожного клаптику землі для вирощування харчових продуктів, щоб не допустити продовольчої кризи в Україні.

 

Версія для друку