Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

СБУ затримала громадянина, який поширював антиукраїнські газети «Новороссия» на Житомирщині

26 Травня 2015 • 14:32

Кіл-сть переглядів: 592

У Житомирській області Служба безпеки України припинила протиправну діяльність місцевого мешканця, який поширював сепаратистські газети «Новороссия».

 

Встановлено, що 30-річний житомирянин отримував примірники сепаратистських агіток з Донеччини через приватну службу доставки і намагався роздавати їх на вулицях обласного центру. Крім того, зловмисник готував мережу спільників для поширення цих антиукраїнських матеріалів на території усієї області.

 

У висновку Київського науково-дослідного інституту судових експертиз підтверджується, що у вилучених агітках містяться прямі публічні заклики до зміни меж території України, що визначаються державним кордоном.

 

Слідчі Управління СБУ в Житомирській області провадять досудове розслідування за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

 

Управління звертається до мешканців Житомира, які стали свідками розповсюдження примірників сепаратистського видання «Новороссия» або одержали їх на свою поштову скриньку, з проханням повідомити обставини за телефоном довіри УСБУ (0412) 37-21-52 чи до чергової частини Управління за адресою: м.Житомир, вул.Фещенка-Чопівського, 7.

 

1 

 

2

 

3

 

5

 

За інформацією прес-групи УСБ України

в Житомирській області

Версія для друку