Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Середній розмір субсидії в опалювальний період становитиме близько 2 тисяч гривень

13 Жовтня 2016 • 11:57

Кіл-сть переглядів: 507

5465465За попередніми розрахунками, середній розмір субсидії в опалювальний період 2016-2017 років становитиме близько 2 тисяч гривень. Про це на селекторній нараді з питань готовності до осінньо-зимового періоду повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

 

У цьому опалювальному сезоні  ми очікуємо, що середній розмір субсидій складе 2 тисячі гривень. Це означає, що кожна малозабезпечена родина отримає у середньому 2 тисячі гривень на покриття витрат на житлово-комунальні послуги, газ, електроенергію тощо. І ми маємо забезпечити те, щоб люди ці кошти отримали“, – сказав він.

 

За словами Павла Розенка, зараз спостерігається тенденція щодо збільшення кількості людей, які звертаються до держави за допомогою, і така тенденція збережеться до січня.

 

«За останній тиждень за субсидією звернулися понад 82 тис. сімей, на попередньому тижні  за субсидією зверталися близько  73 тис. сімей за тиждень, ще раніше ця цифра становила 50 тис. сімей за тиждень. І така тенденція збережеться щонайменше до січня», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

 

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що станом на сьогодні субсидії призначені (або перепризначені) для 5,5 млн родин, що вдвічі більше, ніж у аналогічний період  минулого року.

 

Він також нагадав, що Уряд прогнозує, що в опалювальний період чисельність сімей, які отримуватимуть  субсидії, складе 8,5-9 мільйонів.

Версія для друку