Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Середній термін призначення пенсій в області становить 5 днів

28 Квітня 2015 • 14:11

Кіл-сть переглядів: 1 599

Про підсумки роботи територіальних органів Пенсійного фонду за І квартал 2015 року та перспективи розвитку пенсійної системи йшлося сьогодні, 28 квітня, на колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області. До обговорення долучилися заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та керівники пенсійних органів Житомирщини.

 

Так, у І кварталі цього року органами пенсійного фонду забезпечено своєчасне фінансування виплати пенсій і грошової допомоги 406,4 тис. пенсіонерів області (в тому числі 25 тис. пенсіонерів силових структур). Середньомісячна потреба в коштах на ці потреби становить 604,6 млн. грн.

 

«Приємно констатувати, що пенсії на Житомирщині виплачуються в повному обсязі та своєчасно, адже пенсіонери – це найбільш вразлива верства населення. Переконаний, що всі нововведення, які плануються у 2015 році в органах Пенсійного фонду, не вплинуть на такі позитивні тенденції. В першу чергу, ми всі маємо дбати про високу якість обслуговування громадян та спрощення бюрократичних процедур», – наголосив Ярослав Лагута.

 

Як повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Іван Заінчковський, план власних надходжень за звітний період виконано на 129%, понад план надійшло майже 2,5 млн. грн. Окрім цього, протягом січня-квітня план надходження розподіленого єдиного внеску виконано на 107,6%, тобто надійшло на 58 млн. грн. більше.

 

Протягом звітного періоду прийнято майже 11,5 тис. заяв на призначення пенсій. В середньому термін призначення пенсій на Житомирщині становить 5 днів. В області у І кварталі було призначено пенсії 4,5 тис. громадян (у тому числі 1,4 тис. військових), а також проведено індивідуальні перерахунки пенсій 14,8 тис. пенсіонерів.

 

На особливо контролі перебуває робота з тимчасово переміщеними особами з Донецької та Луганської областей. Так, у продовж І кварталу звернулося 3,7 тис. таких громадян, з яких 3,3 тис. поставлено на облік та забезпечено виплатою пенсій, на що спрямовано 24,8 млн. грн.

 

На колегії обговорювали також питання, пов’язані із запровадженням системи обробки пенсійної документації на базі централізованих пенсійних технологій та розвиток інформаційно-аналітичних систем.

 

З усіма питаннями щодо пенсійного забезпечення жителі Житомирщини можуть звертатися на «гарячу лінію» головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області за телефоном: (0412) 24-66-98.

 

a

 

l

 

Прес-служба облдержадміністрації        

Версія для друку