Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський доставив гуманітарну допомогу від Житомирщини у Сєвєродонецьк

02 Березня 2015 • 09:37

Кіл-сть переглядів: 645

Житомирщина продовжує підтримувати жителів східних областей України, постраждалих від бойових дій. Цими вихідними голова облдержадміністрації Сергій Машковський доставив у місто Сєвєродонецьк на Луганщині чергову партію гуманітарної допомоги. З нашої області передали продукти харчування та сантехнічні вироби, які використають для укомплектування обласної клінічної лікарні.

 

10 тонн продуктів одразу виділили для жителів села Новотошківка Попаснянського району. Цей населений пункт – один із найбільш постраждалих у Луганській області від наслідків бойових дій і знаходиться поблизу 29-го блокпосту. У Новотошківці відновили лише водопостачання, люди залишаються без світла та газу. Решту допомоги Сергій Машковський передав нашим землякам-військовослужбовцям 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади та 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського, які зараз захищають східні кордони України.

 

Керівник Житомирщини зустрівся з головою Луганської облдержадміністрації Геннадієм Москалем та поспілкувався з місцевими жителями.

 

«Ми регулярно направляємо на Донбас гуманітарні вантажі. Це вже мій третій приїзд на Луганщину. Частину допомоги залишаємо військовим підрозділам із Житомирщини, які захищають територіальну цілісність і суверенітет України, а решту віддаємо мирному населенню. Підприємці, працівники облдержадміністрації, волонтери та громадські активісти допомагають збирати найнеобхідніше для жителів постраждалих населених пунктів.  Житомирщина розуміє, що відбувається на сході країни, відчуває наш спільний біль і робить усе, щоб полегшити його. Ми допомагатимемо Луганщині й надалі, зробимо максимум для того, аби її мешканці відчули, що не залишилися наодинці з війною», – наголосив Сергій Машковський.

 

Новотошківський дитячий садочок

 


Новотошківська школа

 

Прес-служба облдержадміністрації  

Версія для друку