Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергiй Машковський головам РДА: не можете – пишiть заяви на звiльнення

10 Липня 2015 • 09:20

Кіл-сть переглядів: 779

Сьогодні,10 липня, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів міжвідомчу робочу нараду з питань протидії незаконного видобутку бурштину на території Житомирської області.

 

Сергій Машковський повідомив, що на нараді, яка відбулася під головуванням Президента на цьому тижні в м. Одеса, поставлено чіткі завдання перед головами облдержадміністрацій. Це – боротьба з корупцією, забезпечення безпеки в регіонах та залучення інвестицій. «Всі ці три проблеми в нашiй областi напряму пов’язані з незаконним видобутком бурштину.  Це основний аспект, що зумовлює корупцію як в органах влади, так і в правоохоронних органах. Проблема незаконного обігу готівки та зброї – є питанням не тільки безпеки області, а й національної безпеки», – сказав керівник області, додавши, що в  разі переведення копалень у правове русло – це була б найбільша інвестиція в наш регіон.

 

Голова облдержадміністрації наголосив на тому, що головне завдання керівників правоохоронних органів та голів райдержадміністрацій – забезпечити законність та правопорядок на відомчих ними територіях. «Коли я чую гучнi заяви про припинення видобутку бурштину – я б не був настiльки оптимicтичним. У мене є iншi данi. Росте збурення людей. Ви повиннi провести широку роз’яснювальну роботу серед мicцевого населення та припинити видобуток бурштину. В боротьбі з бурштиновою мафією ви маєте 100 відсоткову мою підтримку. Не можете – нixто нiкого не тримає – пишiть заяви на звiльнення. Перекладати вiдповiдальнicть – тут це не пройде», – зазначив Сергій Машковський.

 

 

 

 

Версія для друку