Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський: «Головне завдання для місцевої влади – забезпечити всім необхідним учасників АТО вже у мирному житті»

07 Травня 2015 • 09:40

Кіл-сть переглядів: 736

 Сьогодні, 7 травня, голова Житомирської облдержадміністрації  Сергій Машковський працює на виїзді у Романівському районі.

 

Він вже зустрівся з демобілізованими воїнами. Таких у районі 63 людини, у тому числі 54 учасники АТО та 1 – інвалід війни. А посвідчення учасників отримали лише п’ятеро.

 

«Проблема цієї війни дуже близька для мене особисто. Під час цього військового конфлікту я сам побував на сході не менше 10 разів.  І бачив весь жах війни на власні на очі, – сказав Сергій Машковський. – Саме тому я вважаю головним завданням для місцевої влади забезпечити всім необхідним учасників АТО вже у мирному житті. Адже  хлопці виконали свій обов’язок перед державою. І зараз її черга виконати свій обов’язок перед вами, хлопці».

 

Голова докладно розповів про програму реабілітації учасників АТО, яка працює в області.  Повідомив, що на її реалізацію з обласного бюджету виділено 3,7 млн грн.. Також він докладно розповів про пільги, які передбачені державою  для демобілізованих. Одна з них – безкоштовне виділення земельних ділянок для учасників бойових дій.

 

Під час спілкування з’ясувалося, що з 54 романівців, які мають право на таку ділянку, заявку подали лише троє. А свідоцтво тримала лише 1 людина. А все тому, що на практиці, районна влада надає людям ділянки не придатні ані для будівництва, ані для сільськогосподарської діяльності. І щоб упорядкувати таку ділянку, потрібні великі кошти, яких у людей не має.  

 

З огляду на це, Сергій Машковський  дав завдання голові РДА та райради терміново вирішити це питання і у найкоротші терміни виділити якнайкращу територію для забудови. «Це не хлопці мають ходити до нас із запитаннями, а ми маємо цікавитися, що їм потрібно, та вирішувати у найкоротші терміни», – сказав він. 

 

Також хлопці поскаржилися керівнику області на проблему пільгового перевезення  учасників бойових дій. У відповідь голова ОДА розповів про нещодавно підписаний меморандум з перевізниками, роз’яснив хлопцям їх права та закликав не замовчувати їхні проблеми. 

 

«Як тільки виникає якесь питання, одразу дзвоніть у Центр допомоги учасникам АТО, який працює при облдержадміністрації у 101 кабінеті. Його номер:  (0412) 47-50-06. Якщо це не допомагає – приходьте до мене особисто. Я завжди знайду для вас час у своєму графіку, щоб допомогти. Постійний моніторинг потреб та реальне їх вирішення – головне завдання, що стоїть перед місцевою владою», – сказав голова облдержадміністрації.

 

Робоча проїздка голови ОДА  Романівським районом триває.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

Версія для друку