Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський: На Житомирщині немає вибіркового правосуддя

26 Вересня 2015 • 10:35

Кіл-сть переглядів: 1 103

Партійний квиток не дає індульгенції від покарання за корупційні діяння. Про це заявив сьогодні, 26 вересня 2015 року, під час прес-конференції голова облдержадміністрації Сергій Машковський, коментуючи факт затримання «на гарячому» керівників Малинського району.

 

«Ми чітко підтримуємо жорстку політику Президента України Петра Порошенка. Одним з найголовніших наших пріоритетів є принципова, послідовна та ефективна боротьба з корупцією. Позиція влади області є принциповою: немає значення, яку посаду і на якому рівні обіймає чиновник – корупціонери будуть за гратами», – сказав голова облдержадміністрації.

 

Керівник Житомирщини наголосив на основних пріоритетах антикорупційної політики в області, які підтверджені вчорашнім фактом затримання:

 

– немає вибіркового правосуддя на Житомирщині;

 

– партійний квиток не дає індульгенції від покарання;

 

– вчорашні події є сигналом для усіх кандидатів: хто йде на вибори заради власного збагачення – отримають покарання.

 

Сергій Машковський наголосив, що не знімає з себе відповідальності, оскільки призначення голови Малинської райдержадміністрації було за його поданням. Однак на той час не було жодних застережень щодо обіймання посади цією особою.

 

Голова ОДА подякував керівникам правоохоронних структур за злагоджену та ефективну співпрацю, яка спрямована на викоренення корупції на Житомирщині.

 

Про єдність у співпраці силових структур наголосив і начальник УСБУ в Житомирській області Володимир Пахнюк: «СБУ рішуче взялася за викоренення корупції та хабарництва. Ми подаємо руку тим державним службовцям, які разом із нами вступають у боротьбу з цим злочинним явищем».

 

Перший заступник прокурора Житомирщини Олександр Білошицький запевнив у прозорості та об’єктивності слідства. Він інформував, що затримані особи вже перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Зараз готується повідомлення про оголошення підозри, для чого у правоохоронних органів достатньо доказів, а також клопотання про тримання під вартою.

 

Головам Малинської РДА та районної ради за отримання неправомірної вигоди у розмірі 40 тис. грн. загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Їх затримали у п’ятницю, 25 вересня, близько 20.00 год. працівники УСБУ та прокуратури області на вулиці поблизу помешкання одного із посадовців на площадці біля торгового центру. Тому багато мешканців міста стали свідками затримання. На час затримання посадовці вже поділили кошти та збиралися розходитися.

 

40 тис.грн. неправомірної вигоди керівники району взяли за сприяння у виділенні землі для ведення сільськогосподарського виробництва.

 

Керівник фермерського господарства, у якого вони вимагали кошти, попередньо повідомив про це правоохоронні органи.

 

Досудове розслідування та процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовими особами, які займають відповідальне становище) Кримінального кодексу України здійснює прокуратура області.

 

Згідно чинного законодавства, у найкоротші терміни ці посадові особи будуть усунені від виконання службових обов’язків.

 

Версія для друку