Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський наказав головам РДА тримати на постійному контролі родини учасників АТО. ФОТО

12 Серпня 2015 • 12:07

Кіл-сть переглядів: 841

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів розширену нараду за участю керівників районів та громадськості. Головне питання, що тут обговорювалося  – соціальний захист військовослужбовців учасників АТО.

 

«Кожен боєць та родина загиблого учасника АТО повинні отримати не лише підтримку, а й необхідну допомогу. Для цього з обласного бюджету ми виділили кошти в сумі 9 млн. 332 тис. грн.», – сказав Сергій Машковський.

 

Першим питанням, яке було винесено на обговорення – виділення земельних ділянок.

 

Виконуючий обов’язки начальника управління Держкомзему Дмитро Мозговий, прозвітував, що Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області визначено 52 масиви земель державної та комунальної власності загальною площею 890 га на території всіх районів області. З них 22 земельних масиви розташовані на території населенихпунктів та 30 земельних масивів за межами населених пунктів площею 749 га.

 

Заяву на отримання земельної ділянки в області подали 6836 учасників антитеростичної операції. З них прийняті відповідні рішення про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою по 1704 заявам.

 

«Робота  з визначення додаткових масивів земель, придатних для розподілу та передачі у власність учасникам АТО, членам їх сімей повинна проводитись систематично. Наш обов’язок – забезпечити всіх земельними ділянками», – наголосив Сергій Машковський.

 

Керівник області розповів, що на численні звернення облдержадміністрації, з державного бюджету Житомирській області додатково виділили кошти у сумі 30 млн 805 тис грн.. Вони будуть спрямовані на купівлю квартир для сімей загиблих учасників АТО.

 

Начальники райдержадміністрацій прозвітували голові ОДА про пророблену роботу.  Згідно діючої Програми реабілітації, хлопці безкоштовно оздоровлюються в санаторії «Дениші», проходять безкоштовне лікування та зубопротезування.

 

Сергій Машковський наказав головам РДА тримати на постійному контролі кожну родину загиблого учасника АТО та кожного бійця зокрема: «Хлопці захищали нас. Тепер наш обов’язок захистити їх. Ви повинні знати потреби та проблеми кожного та в оперативному режимі їх вирішувати», – сказав він.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку