Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський: ніхто не має права це забувати

29 Травня 2015 • 18:39

Кіл-сть переглядів: 904

29 травня у Народицькому районі голова облдержадміністрації Сергій Машковський зустрівся з родинами загиблих в АТО – Юрченко Ігоря та М’ялкіна Ярослава.

 

Ігор Юрченко служив у 54-му окремому розвідувальному батальйоні. Загинув 17 листопада 2014 року під час надання допомоги та евакуації поранених поблизу населеного пункту Новоорловка Шахтарського р-ну Донецької обл. Батько Ігоря, Петро Миколайович розповів про проблеми, допомоги у вирішенні яких потребує родина – капітальний ремонт будинку та працевлаштувати молодшого сина Дмитра. Дмитро теж брав участь в АТО у складі 30-ї окремої механізованої бригади. Хлопць досі не отримав  статус учасника бойових дій.

 

Сергій Машковський одразу ж відреагував – у телефонному режимі дав доручення обласному військовому комісару в короткий термін вирішити цю ситуацію. Голова облдержадміністрації пообіцяв родині загиблого бійця допомогти і з ремонтом будинку.

 

Сім’я загиблого М’ялкіна Ярослава ще переживає втрату.  Адже зовсім недавно, 5 травня 2015 року, Ярослав загинув під Авдіївкою, а 9 травня з ним прощалися в рідних Народичах.

 

Мати Олеся Леонідівна та сестра Анастасія Сергіївна повідомили  про свої негаразди:  розвалена веранда  та старі вікна. Сергій Машковський обіцяв прискорити  виплату  допомоги з обласного бюджету в розмірі 30 тис гривень та посприяти у відновленні житла.

 

«За єдність та незалежність нашої держави хлопці віддали найцінніше – життя. І ніхто не має права  це забувати. Я висловлюю Вам щирі співчуття. Вічна слава нашим героям», – сказав керівник області, наголосивши, що держава зобов’язана виконати свій обов’язок та подбавши про родини загиблих.

 

 

Версія для друку