Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський: Процес об’єднання – це єдиний правильний шлях сьогодні

21 Квітня 2016 • 15:35

Кіл-сть переглядів: 1 049

Сьогодні, 21 квітня, голова Житомирської ОДА Сергій Машковський відвідав з робочою поїздкою Тетерівську об’єднану територіальну громаду, де взяв участь у нараді з питань діяльності сільської ОТГ за підсумками I кварталу 2016 року.

«Процес об’єднання – це єдиний правильний шлях сьогодні. Цей процес дає можливість громадам вирішувати все на місцях. Це тільки початок і певні проблеми є, але ми всі разом будемо долати цей перехідний період задля покращення рівня життя громади», – зазначив Сергій Машковський.

Про діяльність Тетерівської об’єднаної територіальної громади прозвітувала її голова Валентина Ільницька.

З часу обєднання Тетерівська ОТГ (1 січня 2016 року) має певні досягнення. 

За цей період створено фінансовий відділ та централізовану бухгалтерію, а також залучені спеціалісти для ефективного управління громадою.

В Тетерівській об’єднаній територіальній громаді відкрито Центр надання адміністративних послуг (село Корчак). На даний час центр обслуговує навіть житомирян.

З 1 квітня розпочав свою роботу Центр надання медико-санітарної допомоги. Також в громаді розпочато комплексне відновлення трьох фельдшерсько-акушерських пунктів: в селах Буки, Нова Рудня та Ульянівка.

У Тетерівській ОТГ відповідальним за питання освіти в громаді є підрозділ у складі начальника, трьох методистів та інспектора. На сьогоднішній день у громаді три діючі школи: дві загальноосвітні та одна I-II ступенів.

У I кварталі 2016 року бюджет громади перевиконано на 191%, що становить 1 млн 516 тис. грн. За рахунок цього перевиконання Тетерівська ОТГ придбала автомобіль для цілей громади, 140 тис. направили для харчування дітей пільгових категорій та учнів 1-4 класів, 100 тис. – для перевезення медиків, педагогів й учнів та 100 тис. – на оздоровлення дітей.

 

Сергій Машковський резюмував, що процес об’єднання уже дав свої результати: «Вже сьогодні ми бачимо конкретні позитивні зміни у громаді. Об’єднана громада отримала у свій бюджет 60 % податку на доходи фізичних осіб, акцизний податок, кошти за оренду землі та безліч інших доходів. Їх громада спрямовує на створення якісної освіти, у сферу охорони здоров’я, культуру, спорт та загалом робить життя комфортним для своїх громадян. Ось це і є децентралізація».

 

Довідково

 

Адміністративний центр громади: с. Тетерiвка

Населення громади: 6883 чол.

Територія громади: 227,36 кв. км

У підпорядкуванні: Тетерiвка, Буки, Денишi, Корчак

Версія для друку