Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський провів черговий прийом громадян

29 Січня 2015 • 10:23

Кіл-сть переглядів: 731

29 січня голова облдержадміністрації Сергій Машковський провів черговий особистий прийом громадян. Переважно люди звертаються до керівника області з проханням вирішити проблеми соціального забезпечення, а також чимало питань, пов’язаних із виділенням, наданням права власності на земельні ділянки.

 

«Переважно громадяни звертаються з побутовими питаннями. Це  виділення житлової площі та земельних ділянок. Є проблеми, які не потребують втручання голови облдержадміністрації, і люди можуть вирішити їх фактично самостійно, але потрібно направити і пояснити, куди краще звернутися», – відмічає Сергій Машковський.

 

Першим сьогодні до керівника області звернувся житель міста Житомира з питанням ведення бізнесу на території області. Олександр Ваховський розповів, що хоче зареєструвати підприємство з видобутку та переробки бурштину. Голова облдержадміністрації наголосив, що потрібно зареєструвати приватне підприємство, в статуті якого має бути зазначено один з видів діяльності – видобуток корисних копалин державного значення, а також необхідно отримати відповідні ліцензії. Права на відкриття власної справи ніхто в жителів Житомирщини не забирає. Проте промисловий видобуток бурштину в Україні має право здійснювати лише державна компанія «Укрбурштин». Поки що законодавчого врегулювання саме промислового видобутку цієї копалини іншими суб’єктами немає.

 

Далі були звернення щодо вирішення земельних питань. Так житель обласного центру Антон Журавський просив сприяння у поверненні земельної ділянки з подальшою її приватизацією. Сергій Машковський наголосив на необхідності фахової консультації з цього приводу. Тому завтра Антон Журавський усі ці питання буде вирішувати при особистій зустрічі з в.о. начальника головного управління Держземагенства України в Житомирській області Володимиром Михальцем.

 

Також цього дня до керівника області звернувся учасник АТО Юрій Єфімчук з питанням виділення земельної ділянки під забудову в межах міста Житомира. Голова облдержадміністрації запевнив, що звернеться до в.о. Житомирського міського голови з цим питанням, адже саме місто займається виділенням земельних ділянок в межах обласного центру. При міській раді створена відповідна комісія. Проте у Житомирі земельних ділянок не так багато і перевагу в першу чергу надають сім’ям загиблих військовослужбовців. Якщо на території міста ділянки вільної для Юрія Єфімчука не буде, тоді пропонуватимуть поблизу Житомира з правом вибору найбільш зручного розташування.

 

«Одна з найбільших категорій звернень – питання, які пов’язані з участю в антитерористичній операції. Це один з найпріоритетніших напрямів діяльності обласної влади. Адже військовослужбовці Житомирщини беруть активну участь в бойових діях на сході, і багатьом з них потрібна допомога. Так в області створені відповідні програми, наприклад, реабілітації військовослужбовців, виділяються кошти на лікування. Також плануємо створити єдиний центр, щоб військові та члени їхніх сімей могли звертатися з різними питаннями, що їх турбують, і там надаватимуть фахові консультації та допомогу», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку