Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський привітав освітян зі святом. ФОТОРЕПОРТАЖ

01 Жовтня 2015 • 09:38

Кіл-сть переглядів: 1 033

Напередодні Дня працівників освіти голова Житомирської обласної державної адміністрації привітав педагогів зі святом.

 

«Педагогічний колектив Житомирщини – потужний і висококваліфікований. На сьогодні в області працює близько 18 тис. педагогів. Зусиллями кожного освітянина – учителя, вихователя, викладача, майстра формується майбутнє», – сказав він. Керівник області наголосив, що головне завдання для вчителя – дати дітям не лише знання, а й навчити вчити, творчо мислити, самостійно робити висновки.

 

Сергій Машковський подякував вчителям за патріотичне виховання: «Події останнього року кардинально змінили свідомість наших дітей, як ніколи зріс патріотичний дух, можливо вперше за всю історію незалежної України молоді громадяни усвідомлено і захоплено співають національний гімн, гордо піднімають український прапор, допомагають українським бійцям. І це ваша заслуга. Діти вірять вам і значною мірою формуватимуться на тих ідеалах, які ви проповідуєте», – сказав керівник області.

 

Сергій Машковський нагородив кращих педагогів почесними грамотами облдержадміністрації та вручив нагороду «Заслужений вчитель України».

 

Освітян області також привітали голова обласної ради Віталій Француз, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Вадим Калінін.

 

На святі також відзначили педагогів, які підготували найбільшу кількість учнів, що отримали найвищі бали за виконання робіт з предметів зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році; педагогів-учасників антитерористичної операції на Сході України; ветеранів педагогічної праці.

Версія для друку