Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський привітав військовослужбовців 199 навчального центру ВДВ ЗСУ. ФОТО

13 Жовтня 2015 • 16:33

Кіл-сть переглядів: 4 279

У переддень державного свята, Дня захисника України, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський привітав військовослужбовців 199 навчального центру ВДВ ЗСУ.

 

«Маю честь особисто привітати вас, еліту Збройних Сил України – воїнів-десантників. Я гордий, що саме Житомирщина стала центром ВДВ і сил спеціального призначення. Саме у нас діє єдиний в Україні центр, який призначений для здійснення професійної підготовки військовослужбовців Високомобільних десантних військ», – сказав він.

 

Керівник області висловив подяку командуванню за вміле курування військовими частинами Високомобільних десантних військ в ході АТО та вагомий внесок в розбудову Збройних Сил України.

 

Сергій Машковський зауважив, що належна соціальна підтримка військовослужбовців-учасників АТО – один з пріоритетних напрямів роботи влади сьогодні.   Зараз в області реалізуються регіональні програми захисту учасників АТО та їх сімей, виплачуються щомісячні адресні матеріальні допомоги, надається житло, земельні ділянки.

 

 «Держава – в неоплатному боргу перед кожним воїном, що боронив територіальну цілість нашої держави і ми робимо все можливе, аби наші бійці відчували надійний тил і допомогу», – сказав він.

 

Кращі військовослужбовці були нагороджені грамотами облдержадміністрації.

 

ДОВІДКОВО:

 

Військова частина А2900 (199 навчальний центр ВДВ ЗСУ) була сформована 21.05.2015 року відповідно до спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України від 14.02.2015 № Д-322/1/5дск «Про проведення додаткових організаційних заходів у Збройних Силах України в 2015 році” та наказу Командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України від 16.02.2015 року № 47дск  «Про проведення додаткових організаційних заходів у Високомобільних десантних військах Збройних Сил України в 2015 році».

Версія для друку