Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський: Від координації всіх служб залежить здоров’я наших захисників

25 Лютого 2015 • 15:08

Кіл-сть переглядів: 742

25 лютого голова облдержадміністрації Сергій Машковський, його заступник Ярослав Лагута, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас відвідали Житомирський військовий госпіталь.

 

За словами керівника області, це далеко не перший візит до медичного закладу, адже тільки під час безпосереднього спілкування з пацієнтами госпіталю, пораненими бійцями, які відновлюють своє здоров’я після участі у бойових діях, можна з’ясувати їх потреби, дізнатися, що турбує хлопців, і допомогти їм.

 

«Ми відповідаємо за нашу область. Від координації всіх служб – військової, медичної, місцевих органів влади – залежить здоров’я наших захисників. Щоб знати, яку допомогу отримують поранені, чи достатньо її, який психологічний стан бійців, ми періодично і зустрічаємося та спілкуємося з військовими», – зазначив Сергій Машковський.

 

Під час відвідування однієї з палат хірургічного відділення поранені бійці висловили вдячність лікарям і медперсоналу за гарне ставлення. Вони навіть звернулися із проханням підтримати медиків матеріально, підвищити їм зарплату, адже вони працюють наполегливо, не шкодуючи себе.

 

Були озвучені проблеми, з якими хлопці звернулися до представників влади. Так, якщо військовому виділяють путівку на реабілітацію у санаторій чи інший медичний заклад, він має діставатися до місця за власні кошти. Так само відбувається, коли поранений учасник АТО для подальшого лікування і реабілітації направляється, наприклад, з Дніпропетровського госпіталя до Житомирського – дорогу має оплатити із власної кишені. Це має відбуватися, вважає Сергій Машковський, за кошт держави: «Потрібно піднімати питання на найвищому рівні, і ми будемо це робити, бо наші військові потребують максимальної уваги і підтримки».

 

Один з бійців звернувся з питанням щодо низької якості води на Житомирському полігоні. Керівник області запевнив, що вивчить проблему і допоможе вирішити її.

 

Начальник госпіталю Олександр Серебряков повідомив, що сьогодні у медичному закладі перебувають 316 хворих, з них 130 учасників АТО. Упродовж восьми місяців госпіталь працює у посиленому режимі, з великим навантаженням на медичний персонал. Частина медиків зараз перебуває на полігоні. Лікарі госпіталю проводять там медичні огляди, а на цьому тижні, зокрема, роблять щеплення.

 

«У роботі є певні труднощі, але колектив закладу з ними справляється, бо люди розуміють складність ситуації і працюють, не рахуючись зі своїм часом і фізичними можливостями. Певні проблеми з ліками, які завжди потрібні через велику кількість хворих, вирішуються спільними зусиллями держави і волонтерів. Щодня з пропозиціями допомоги звертаються як благодійники, так і пересічні житомиряни», – зауважив Олександр Серебряков.

 

Прес-служба облдержадміністрації 

Версія для друку