Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сергій Машковський зобов’язав подати чітку програму дій

15 Липня 2015 • 15:24

Кіл-сть переглядів: 814

Сьогодні голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський відвідав лікарню станції Коростень Південно-Західної залізниці.

 

В цьому лікувальному закладі працює 265 працівників, функціонує поліклініка, стаціонар на 115 ліжок та денний стаціонар на 44 ліжка. Лікарня надає планову  допомогу хворим.  Згідно договору про співпрацю відділкової лікарні і Коростенської  Центральної міської лікарні, надається ургентна хірургічна допомога жителям міста та району двічі на тиждень.

 

Питання, яке постало на сьогодні – передача лікувального закладу з державної у комунальну власність.

 

Коростенський міський голова Володимир Москаленко  наполягає на тому, щоб цей медичний заклад передали у власність міста. «В цьому році ми вже виділили 4,7 мільйонів гривень на потреби «залізничної лікарні». Місто може покривати видатки, а от районний бюджет є набагато слабшим», – говорить він.

 

Сергій Дмитрук, голова Коростенської районної державної адміністрації має бажання, щоб даний медичний заклад перейшов у власність району: «У нас взагалі немає  центральної районної лікарні. Ми б скоротили частково дільничні лікарні, аби забезпечити фінансування».

 

Підсумовуючи почуте, Сергій Машковський зазначив, що головне не назва лікарні, а якісне забезпечення медичними послугами громадян.

«Наша ціль – поліпшення стандартів охорони здоров’я та розширення доступу до якісних медпослуг.  Ми  повинні не тільки зберегти  потужну базу цієї лікарні, а й покращити її»,- сказав керівник області, зобов’язавши Сергія Дмитрука та Володимира Москаленка протягом тижня скласти та подати чітку програму подальших дій з переведення лікарні у комунальну власність.

 

 

 

 

 

 

Версія для друку