Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ще 8 амбулаторій на Житомирщині пройшли погодження Мінрегіону

31 Серпня 2018 • 11:15

Кіл-сть переглядів: 645

 

В області незабаром розпочнеться будівництво нових сільських амбулаторій з проживанням для 1-2 лікарів. Наразі погоджено створення 22 амбулаторій загальної практики сімейної медицини на території Житомирщини.

 

Наша область вже готова до будівництва нових сільських амбулаторій – вже відведені земельні ділянки, є кадастрові номери та проектно-кошторисна документація. Найближчим часом почнуть оголошувати тендери.

 

«Комісія Мінрегіону минулого тижня затвердила перелік на будівництво 14 амбулаторій в області, і вчора – ще 8 амбулаторій», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Роман Щебетов.

 

Зі списком населених пунктів, в яких буде збудовано 14 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, можна ознайомитись тут.

 

Після проведення всіх тендерних процедур найближчим часом будівництво амбулаторій розпочнеться ще у таких селах області:

 

–         с. Піски Житомирського району;

–         смт Першотравневе Овруцького району;

–         смт Биківка Романівський район;

–         с. Водотиї Брусилівської ОТГ;

–         с. Ірша Вишневецької ОТГ;

–         с. Дубрівка Дубрівської ОТГ;

–         с. Семенівка Семенівської ОТГ;

–         с. Соколів Соколівської ОТГ.

 

Амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селах будуть оснащені усім необхідним обладнанням, автомобілями та швидкісним Інтернет-зв’язком для впровадження телемедичних послуг. Лікарі зможуть в режимі on-line отримати консультацію в медичному закладі вищого рівня, передати аналізи та результати досліджень пацієнта.

 

Нагадаємо, що будівництво сільських амбулаторій нового типу відбуватиметься за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

 

 

 

Версія для друку