Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Увага! Встигніть до 1 вересня подати заяву на виплату невикористаної частини субсидії

30 Серпня 2018 • 06:16

Кіл-сть переглядів: 282

Субсидіанти, які вели енергоефективне домогосподарство, зможуть отримати кошти за зекономлені електроенергію та обсяг газу упродовж попереднього опалювального періоду.

 

Заяви на виплату невикористаної частини субсидії можна подати до 1 вересня у місцеві органи соціального захисту населення.

 

За інформацією департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, на Житомирщині під монетизацію підпадають близько 72,9 тис. домогосподарств.

 

Виплата «живих» грошей у рамках урядового проекту з монетизації частини зекономлених субсидій – це перший крок переходу до повної монетизації пільг і субсидій.

 

Монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу – 100 кубометрів за умови, що ці ресурси використовуються для опалення.

 

Максимальна сума коштів, які може отримати громадянин – 135 гривень за зекономлену електроенергію та 700 гривень за зекономлений обсяг газу.

 

До 1 липня 2018 року підприємства-виробники чи підприємства-виконавці послуг з газо-, та електропостачання в паперовому та електронному вигляді надали структурному підрозділу з питань соціального захисту населення списки «енергоощадних» субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги.

 

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відстежувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

 

Відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соціальних допомог та пенсій, або у відділеннях «Укрпошти» має здійснюватися субсидіантом самостійно. На момент подавання заяви рахунок у банку повинен бути вже відкритим. При цьому у містах виплати здійснюватимуть виключно через банківські установи, а в сільській місцевості – через банки або пошту за вибором отримувача.

 

Нагадаємо, що минулого року майже 82,5 тисячі родин області подали заяви на монетизацію субсидій.

Версія для друку