Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Що зміниться у проходженні військової служби за контрактом

07 Грудня 2016 • 09:35

Кіл-сть переглядів: 221

16 грудня, у День Збройних Сил України, Верховна Рада прийняла проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби».

 

Розробка законопроекту була обумовлена необхідністю унормування проходження військової служби в особливий період шляхом заміни контрактів, термін дії яких визначений «до закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію».

 

Законодавчим актом надано можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.

 

Встановлено, що «право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці:

  • які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації та які вислужили не менше 18 місяців з дати продовження дії контракту, крім випадків, визначених абзацом другим частини третьої статті 23 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»;
  • які уклали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.

Такі особи можуть продовжувати військову службу за новим контрактом, що укладається на умовах, передбачених частиною четвертою статті 23 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», якщо вони виявили таке бажання.

 

Проект Закону зареєстровано за №5337.

 

У разі набуття чинності прийнятого в сесійній залі документу, у Генеральному штабі та в інших силових структурах будуть складені графіки, за якими звільнятимуться у запас усі, хто матиме на це право та бажання.

 

Нагадуємо, що з питань служби за контрактом необхідно звертатися до військових комісаріатів за місцем проживання.

Версія для друку