Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Щоденний моніторинг якості питної води та радіаційного фону на Житомирщині

27 Лютого 2024 • 12:23

Кіл-сть переглядів: 193

Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України інформує громадськість про результати щоденного моніторингу стану питної води та радіаційного фону на території Житомирської області та м. Житомир.

 

У рамках зобов’язань щодо забезпечення безпечних умов життя для населення, Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб проводить регулярний моніторинг якості питної води, що подається мешканцям регіону. За результатами останніх лабораторних досліджень, проведених 26 лютого 2024 року, будь-яких відхилень від нормативів не виявлено.

 

Паралельно з моніторингом якості води, здійснюється дозиметричний контроль радіаційного фону по всій території Житомирської області. Згідно з даними останніх вимірювань, рівні радіації коливаються від 0,12 до 0,16 мкЗв/год, що відповідає допустимим нормативам.

 

Окрім контролю за якістю питної води та радіаційним фоном, центр також проводить епідеміологічне спостереження на території області. Наразі епідеміологічних ускладнень не зареєстровано, що свідчить про ефективність заходів з профілактики хвороб та забезпечення санітарного добробуту населення.

 

Версія для друку