Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Звернення Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка

29 Січня 2015 • 09:13

Кіл-сть переглядів: 664

Організаторам та учасникам Меморіального вечора «Шість мільйонів сердець»

Шановні друзі!

 

27 січня 2015 року виповнюється 70 років з дня визволення в’язнів табору смерті в Освенцімі, де за короткий час було знищено близько двох мільйонів людей, більшу частину з яких складали євреї. Цей день за рішенням ООН відзначається як Міжнародний день Голокосту – день пам’яті про чорну сторінку в історії людства і в історії єврейського народу, понад третину якого було знищено в роки Другої світової війни.

 

Вшановуючи в цей день пам’ять шести мільйонів жертв Голокосту, серед них ми із скорботою згадуємо сотні тисяч розстріляних, закатованих і знищених на території України у ті страшні роки євреїв, ромів, українців та представників інших національностей.

Ми вшановуємо тих, хто в нелюдських умовах вижив і доніс до нас страшну правду про те, до чого веде ідеологія, побудована на ідеях ненависті та фанатизму, зверхності однієї нації над іншими.

 

Із світлою вдячністю ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто з ризиком для свого власного життя, рятував приречених на смерть, і тими, хто ціною свого подвигу звільнив тисячі в’язнів нацистських концтаборів.

 

Ми рішуче засуджуємо усі злочини проти єврейського народу, усі випадки антисемітизму, геноциду, міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі.

 

У ці дні, коли проти України здійснюється військова агресія, а терористи вчиняють репресії, а інколи і вбивства за національною або конфесійною ознакою, ми знов і знов проголошуємо рішучість нашого народу будувати своє майбутнє на засадах толерантності і  взаємоповаги, пошанування свободи і унікальності кожної людини.  

 

Миру всім нам, щастя і добра.

 

 

З повагою

 

Прем’єр-міністр України                                     Арсеній ЯЦЕНЮК

 

Версія для друку