Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

2000 проектів визначили райони під час засідань Рад регіонального розвитку на 2019-2021 роки

16 Січня 2019 • 07:58

Кіл-сть переглядів: 254

Упродовж грудня 2018-січня 2019 року за дорученням голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича в усіх райдержадміністраціях області провели Ради регіонального розвитку (РРР).

 

Під час засідань проаналізували результати децентралізації та визначили пріоритетні перспективи для розвитку району у 2019-2021 роках. Загалом у районах запропонували близько 2000 проектів та заходів, які планують реалізувати за 3 роки.

 

До РРР у районах долучались і представники Житомирської ОДА, зокрема заступник голови Роман Щебетов.

 

За його словами, найголовніше – завершити процес об’єднання у громади у кожному районі Житомирщини, обговорити із жителями плани та заходи на 2019-2021 роки і розпочати їх реалізацію.

 

«Наразі Житомирщина залишається у лідерах із децентралізації, впровадження якої ініціював Президент Петро Порошенко. Саме ця реформа за останні 4 роки показала свою ефективність та принесла зміни у життя людей – збільшився фінансовий ресурс, відбудовані соціальні заклади, продовжують створювати нові амбулаторії, влаштовувати освітлення вулиць тощо. Зараз на часі – етап обговорення із жителями районів та громад заходів та проектів, що будуть реалізуватись упродовж 2019-2021 років у контексті подальшої децентралізації. Після цього райони та ОТГ мають подати їх до ОДА для узагальнення. Наступний етап – формування обласного плану перспектив 2019-2021, який включатиме заходи й проекти з усіх районів та ОТГ», – повідомив Роман Щебетов за підсумками проведених РРР у районах.

 

Заступник голови ОДА наголосив, що етап обговорення із жителями – надзвичайно важливий. Адже плани розвитку не лише мають бути актуальними, а й відповідати очікуванням людей. Саме жителі мають вирішити – що потрібно реалізовувати першочергово, а що пізніше.

 

Загалом, до перспективних планів районів запропоновано близько 2000 різноманітних проектів – від відновлення соціальних закладів (освітніх, медичних, спортивних, інфраструктурних) до екологічних проектів.

 

«Після аналізу усіх поданих пропозицій від РДА та ОТГ відбудуться виїзні засідання РРР Житомирщини у райони та громади за участю керівництва області. За результатами громадських обговорень будуть вноситися пропозиції до перспективних планів районів на 2019-2021 роки. Керівники районів та громад будуть захищати проекти та заходи, після чого відбудеться їх затвердження. Саме ці проекти стануть основою для затвердження Перспективного плану області», – зазначив заступник голови ОДА.

 

Нагадаємо, що 4 грудня голова ОДА Ігор Гундич у Житомирі провів Раду регіонального розвитку. З початку впровадження реформи децентралізації Житомирщина впевнено тримає лідерство серед інших областей та може однією з перших завершити процес об’єднання. Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич розповів про децентралізацію в області та наголосив на тому, що громада хоче чути не загальні цифри, а бачити конкретні результати децентралізації на місцях. Також керівник області окреслив перспективи 2019-2021 – показав ті наймасштабніші проекти, які будуть реалізовуватися на Житомирщині та стануть яскравими символами змін, а найближчим часом доповняться десятками проектів з ОТГ. 

Версія для друку