Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Глава держави у Давосі: Вірю, що сила України у незворотності реформ

25 Січня 2019 • 10:25

Кіл-сть переглядів: 196

Раз на рік Швейцарський Давос стає центром скупчення світової еліти. Обговорити актуальні виклики, провести важливі неформальні зустрічі сюди з’їжджаються політики, бізнесмени, економісти та меценати. У України тут є окрема платформа – так званий сніданок. І основні страви на ньому – стратегії і неординарні рішення актуальних проблем. Головний спікер – глава держави. Який переконує: попри заяви популістів, триматиме курс на реформи.

 

«Я пишаюсь тим, що міжнародні партнери визнають, що за чотири роки ми зробили більше змін в країні ніж за попередні 23 роки. Децентралізація, боротьба з корупцією, створення судової системи, система державних закупівель ProZorro, побудова однієї з найсильніших та найефективніших армій на континенті»,  – сказав Президент Петро Порошенко під час виступу на українському сніданку у Давосі.

 

«Зараз не лише Україна потребує НАТО, а й НАТО потребує України як східний фланг», – зауважив Глава держави.

 

Президент підкреслив: «Я вірю, що сила України у незворотності реформ. Ми віддані реформам та залученню іноземних інвесторів. Популістським заходам немає місця в нашому економічному курсі».

 

Він нагадав, що вчора у Давосі було підписано Угоду між норвезькою компанією NBT, французькою компанію Total Eren та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо інвестицій в проект відновлювальної енергетики. Також вчора було оголошено про створення фонду, який вже зібрав більше 200 млн доларів інвестицій для України. «Так іноземні інвестори голосують грошима за майбутнє України», – сказав Президент.

 

За його словами, у 2014 році мало хто вірив, що Україна виживе в умовах економічної кризи та російської агресії. «Сьогодні я прогнозую, що Україна стане членом НАТО та невід’ємною частиною ЄС, що створить безпеку українським громадянам та краще майбутнє», – сказав Президент та висловив впевненість, що більшість із присутніх «також є оптимістами, абсолютна більшість в цьому залі вірять в Україну, в наш успіх».

 

«Нам вдалось пройти всі випробування завдяки нашій рішучості щодо змін в країні. Ми проводимо реформи та формуємо стійкість країни, а також єдність та солідарність наших міжнародних партнерів, які допомагають нам створити проукраїнську коаліцію в світі», – також сказав він.

 

Глава держав також наголосив, що українські президентські чи парламентські вибори – це про Україну і для України. «Ми маємо захистити Україну від зовнішнього впливу. По-перше, впливу Росії. Оскільки Росія планує створити небезпеку іноземного впливу на українські вибори, як елемент гібридної війни. Ми маємо бути єдині та захистити країну», – сказав він.

 

«Давайте будемо об’єднаною командою успіху. Ми пройшли найскладніші випробування 2014-15 років. Зараз в нас яскраве майбутнє попереду. Ми маємо вивчити уроки сторічної давнини, коли українська незалежність була зруйнована. Давайте зберігати єдність, щоб зберегти Українську державу», – сказав він.

Версія для друку