Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Після створення ПЦУ у храмах збільшилась кількість віруючих – єпископи Житомирщини в ефірі «СК1»

25 Січня 2019 • 12:50

Кіл-сть переглядів: 270

Після того, як Україна отримала Томос про автокефалію новоствореної єдиної Православної церкви, кількість свідомих прихожан до храмів української церкви збільшилась.

 

Про це сказав і єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, і архієпископ Житомирський і Поліський Володимир під час ефіру вчора, 24 січня, на телеканалі «СК1».

 

«Храми більше наповнились віруючими. Адже після визнання єдиної ПЦУ, ми маємо набагато більше людей у церквах. Тобто ті прихожани, які ще раніше відвідували церкви МП, то зараз у більшості переходять до ПЦУ. І я тільки радий тому, що свідомі люди приходять до храмів ПЦУ», – зазначив архієпископ Житомирський і Поліський Володимир.

 

Таку ж саму думку має і єпископ Житомирський і Овруцький, керуючий Житомирською єпархією Православної Церкви України Паїсій: «Для нас це об’єднання було дуже важливим. Адже сьогодні ми всі разом відчуваємо єдність. Над нею ще треба працювати, але перший крок зроблений. І дійсно до храмів приходять ті люди, які раніше,  можливо і боялись заходити храми української церкви, молитися разом. І ми від цього радіємо».

 

Участь у програмі «Відкрита студія» взяв завідуючий сектору у справах релігій та національностей управління культури та туризму ОДА Олександр Пивоварський.

 

«Саме за ініціативи Президента Петра Порошенка, із підтримкою вірян, Україна сьогодні має автокефальну Православну церкву України, що підтверджується Томосом. ПЦУ – це ще один запобіжник для захисту наших бійців на сході, нашої незалежності. І це стане духовним фундаментом, який сприятиме єдності нації. Потужна православна церква в Україні – це наша гарантія єдності: духовної, політичної, економічної», – зазначив Олександр Пивоварський.

 

Нагадаємо, що на Житомирщині уже 7 релігійних громад провели збори та вирішили приєднатись до ПЦУ.

 

 

 

 

Версія для друку