Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Про те, коли буде мир в Україні та, коли повернуть окуповані території – в інтерв’ю з Петром Порошенком

22 Січня 2019 • 07:42

Кіл-сть переглядів: 154

Під час робочого візиту на Житомирщину Президент України Петро Порошенко відповів на чимало важливих запитань, котрі стосуються кожного українця, у програмі «Післямова».

 

Мова йшла і про шлях до отримання Томосу про автокефалію Української православної церкви, про вільний вибір віросповідання кожного громадянина, умови миру та повернення окупованих території, обраний зовнішній курс держави. 

 

Президент України наголошує, що важливою складовою миру в Україні є сильна армія.

 

«Якщо ми хочемо, щоб був мир, ми повинні мати сильну армію. І я в цьому переконався, коли відвідував Бердичівський центр Сил спеціальних операцій. Наші бійці спецпризначенці проходять унікальні тренування. Лише 20-30% з тих, хто записується на підготовчі курси, витримують ці тренування, проходять підготовку та отримують сертифікат. Це одне з кращих військ у світі, як і наша армія. Ми маємо армію і ми наблизилися до миру», – зауважує Петро Порошенко.

 

Під час інтерв’ю на Житомирщині Президент України запевнив: «Мир у нас точно буде. Україна заплатила велику ціну, щоб рухатися в Європу, ставати членом НАТО, насправді скинути російське ярмо та перестати бути колонією радянського союзу».

 

Також Петро Порошенко наголосив на важливості місії миротворців на окупованих територіях:

 

«Мінські документи мають три базові засадничі речі. Перша – деокупація,  виведення російських військ з української території, друге – передача неконтрольованої ділянки україно-російського кордону під контроль українських прикордонників, третє – вивезення всієї важкої артилерії, техніки, танків з України. Це буде, коли буде стабільний мир. Забезпечити створення безпекових умов для виконання цих пунктів мають миротворці, які повинні зайти, контролювати всю частину окупованих територій, роззброїти незаконні військові формування, взяти під контроль ділянку кордону, припинити проникнення на українські території військових підрозділів і техніки Російської Федерації. Тоді не буде  проблем, щоб перейти до місцевих виборів, до повноважень місцевих рад, і швидко забезпечити політичний процес».

 

Петро Порошенко впевнений, що зворотнього шляху вже немає, і в Україні буде мир:

 

«У нас немає жодного конфлікту, ніякої громадянської війни. У нас є російська окупація, російська агресія та елементи гібридної війни, коли намагаються російською пропагандою інфікуванні жителів окупованої території. Проте за чотири з половиною роки вони вже зрозуміли, яку ціну заплатили за дурман руського миру. Повернутися назад вже буде неможливо».

 

 

 

 

 

Версія для друку