Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сімейні лікарі матимуть додатковий стимул вакцинувати своїх пацієнтів — МОЗ

11 Серпня 2021 • 11:13

Кіл-сть переглядів: 139

Міністерство охорони здоров’я України розробляє стимули для сімейних лікарів активніше комунікувати зі своїми пацієнтами про вакцинацію від COVID-19. Для цього розглядається можливість нарахування балів безперервного професійного розвитку за досягнення високих результатів охоплення серед підопічних.

“Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакциновано більше 80% йому буде зараховуватися 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації, починаючи з 2022 року”, – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Враховуючи, що частина лікарів цьогоріч вже пройшла атестацію, отримати БПР за вакцинацію від COVID-19 можна буде протягом наступного року. Бали безперервного професійного розвитку зараховуватимуться на підставі Наказу МОЗ України від 22.02.2019  № 446, в який будуть внесені відповідні зміни.

“Зараз спільно з НСЗУ розглядаємо можливість запровадження і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID-19 серед дорослих пацієнтів”, – додав міністр.

За даними дослідження ЮНІСЕФ/USAID, проведені Info Sapiens у березні 2021 – 64% українців загалом і 72% людей від 60 років дослухаються до порад сімейного лікаря, приймаючи рішення про щеплення. Саме тому сімейні лікарі є ключовими та мають агітувати на користь вакцинації – вони мають активніше комунікувати з пацієнтами та спиратись на доказову медицину.

 

Корисні матеріали для лікарів:

 

Версія для друку