Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Скористайся програмою житлових субсидій. ІНФОГРАФІКА

18 Червня 2024 • 15:36

Кіл-сть переглядів: 258

Російська агресія та енергетичний терор завдають колосальної шкоди Україні й українцям. Війна триває, ворог продовжує руйнувати нашу енергетику.

 

 

Проте – навіть в умовах війни – держава адресно підтримує тих, хто цього найбільше потребує.

 

 

Щоб для споживачів комунальних послуг суми в платіжках не були критичними, можна скористатися програмою житлових субсидій.

 

 

За посиланням https://www.msp.gov.ua/news/23768.html детально розповідаємо: хто може оформити житлову субсидію, куди для цього необхідно звернутись і як це зробити. А на інфографіці – приклад того, як житлова субсидія розраховується.

 

 

Якщо ви потрапили у складну життєву ситуацію і маєте проблеми із сплатою житлово-комунальних послуг, можна скористатися програмою субсидій.

 

Звертаємо увагу, що зараз діє спрощений механізм звернення за житловою субсидією, без збирання довідок і витрачання часу на заповнення декларації.

 

Заявник може подати спрощене звернення, а заяву і декларацію оформить Пенсійний фонд України на підставі інформації, яка наявна в офіційних реєстрах.

 

Подати спрощене звернення для призначення субсидії (або заяву та декларацію, якщо ви вирішили подати повний пакет документів) можна:

 

 

☑️ поштою або особисто в одному з сервісних центрів Пенсійного фонду України (ПФУ);

☑️ через портал електронних послуг https://portal.pfu.gov.ua/ (обрати опцію “Заява на житлову субсидію чи пільгу”) або мобільний додаток ПФУ;

☑️ через портал Дія (ввівши у пошуку “Заява на субсидію”);

☑️ у центрах надання адміністративних послуг;

☑️ через уповноважених осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

 

 

 

Версія для друку