Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Скористатися субсидією зможуть навіть студенти та боржники компослуг

09 Квітня 2015 • 07:35

Кіл-сть переглядів: 1 167

Про особливості спрощеної системи надання субсидій жителям Житомирщини розповів голова облдержадміністрації Сергій Машковський 8 квітня у передачі «Відкрита студія» на телеканалі «Союз-TV».

 

«Зараз пріоритетне завдання для представників влади різних рівнів – докласти зусиль для того, аби максимальна кількість жителів нашої області отримала субсидії. Перший етап ми вже пройшли, розповсюдивши бланки заяв і декларацій. А зараз триває широка інформаційно-роз’яснювальна кампанія. До 1 травня громадяни мають дізнатися про всі особливості оформлення субсидій, а також заповнити та подати документи до органів соціального захисту населення», – зазначив Сергій Машковський.

 

Всі домогосподарства області вже отримали бланки заяв і декларацій. Окрім цього, залишилося майже 60 тис. таких документів, які кожен громадянин може отримати у відділеннях «Укрпошти», органах соціального захисту населення або в сервісних центрах підприємств, що надають послуги.

 

Голова облдержадміністрації закликав: «Якщо хтось не отримав по пошті документів або має питання щодо їх заповнення та процедури отримання субсидії, телефонуйте на «гарячу лінію»: (0412) 24-14-08. Ми відреагуємо миттєво». 

 

Жителям області варто пам’ятати, що жодних довідок для отримання державної допомоги не потрібно. Підставою для нарахування субсидії є лише два документи – заява та декларація. При цьому, в декларацію не включаються такі види надходжень, як допомога при народженні дитини та матеріальна допомога сім’ям загиблих учасників АТО, а також допомога на лікування та реабілітацію бійців АТО. Загалом, сукупний дохід обчислюється, виходячи з отриманих особами доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб.

 

Окрім цього, субсидію зможуть отримувати й ті, хто орендує житло. Підставою є договір оренди та відкриті особові рахунки зі сплати житлово-комунальних послуг. Якщо ж громадянин не проживає за місцем реєстрації, а споживання комунальних послуг обчислюється засобами обліку, профільна комісія складає акт обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. Таким чином, визначається кількість фактично проживаючих осіб для розрахунку субсидії. 

 

Новацією спрощеної системи надання субсидій є те, що цьогоріч державна допомога поширюватиметься і на громадян, які мають борги за житлово-комунальні послуги та на мешканців студентських гуртожитків.

Сергій Машковський звернув увагу на те, що громадянам, які отримували субсидію протягом опалювального періоду 2014-2015 років, не потрібно надсилати заяву та декларацію. Для нарахування пільг достатньо наданих раніше відомостей.

 

При цьому, субсидія нараховується окремо на опалювальний і неопалювальний періоди. Якщо скористатися державною допомогою протягом неопалювального періоду не вдасться, то з настанням опалювального сезону буде проведено перерахунок.

 

 Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку