Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сьогодні держава націлена на вирішення проблемних питань дітей в їх інтересах та у законному порядку, — Віктор Градівський

08 Вересня 2021 • 17:15

Кіл-сть переглядів: 284

Сьогодні, 08 вересня, заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський провів робочу зустріч із начальником територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області Василем Мореєм.

 

Під час зустрічі представники служби у справах дітей Житомирської облдержадміністрації та органу опіки та піклування Житомирської міської ради  озвучили проблемні питання щодо вирішення в судах справ в інтересах дітей, зокрема термінів розгляду судами справ щодо позбавлення батьків батьківських прав та подальшого влаштування таких дітей у прийомні та патронатні сім’ї, а також до дитячих будинків сімейного типу.

«Для держави надзвичайно важливо, аби всі діти мали право на виховання в гарних сім’ях. Наше завдання — забезпечити для них таку можливість», — наголосив Віктор Градівський.

Також заступник голови ОДА додав, що налагодження взаємодії та співпраці між органами опіки та піклування і судами області дасть можливість забезпечити право дітей на виховання у найкращих умовах.

 

Нагадаємо, що Віктор Градівський взяв участь у селекторній нараді Міністерства соціальної політики України з метою обговорення порядку створення сімей патронатних вихователів, влаштування до них дітей та розвитку послуги патронату над дитиною.

 

Довідково. Сьогодні на розгляді судів перебувають справи щодо позбавлення батьків батьківських прав відносно більше ніж 150 дітей.  Всі ці діти чекають на визначення правового статусу та влаштування в сімейні форми виховання.

 

Версія для друку