Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сьогодні ми відкриваємо вже 14 амбулаторію в Житомирській області, побудовану в рамках програми Президента України «Велике будівництво», — Наталія Остапченко. ВІДЕО. ФОТО

09 Липня 2021 • 16:00

Кіл-сть переглядів: 650

Сьогодні, 09 липня, перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко взяла участь у відкритті амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом у смт Гришківці Бердичівського району, побудованої в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

 

Також у відкритті взяли участь народний депутат України Богдан Кицак, керівництво Бердичівського району та Гришковецької громади.

«Сьогодні ми відкриваємо вже 14 амбулаторію в Житомирській області, побудовану в рамках програми Президента України «Велике будівництво. Охорона здоров’я українців сьогодні — це пріоритет держави номер один, а також наше з вами першочергове завдання», — наголосила під час відкриття Наталія Остапченко.

Присутні на заході оглянули нове приміщення амбулаторії та мали можливість дізнатися від медичних працівників закладу про подальше функціонування медичної установи.

 

Відповідно до спільного брендбуку Мінрегіону та МОЗ, проєктом передбачено будівництво одноповерхової будівлі загальною площею 320,0 м кв;

 

житлова зона складається з житлової кімнати, кухні їдальні, гардеробної, санвузла, душової;

 

зона для надання первинної медичної допомоги включає в себе кабінети лікарів, процедурну, кабінет щеплень, аптечний пункт, реєстратуру.

 

Амбулаторія обслуговуватиме майже 10 тисяч жителів Гришковецької громади, а її планова потужність — 37 відвідувань на добу.

 

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, загальна кошторисна вартість амбулаторії складає 9059,160 тис. грн, із них 8153,244 тис. грн – кошти субвенції та 905,916 тис. грн – кошти співфінансування з місцевого бюджету.

 

Наразі виконання будівельних робіт по об’єкту завершено та придбане медичне обладнання.

 

Також за кошти субвенції амбулаторія буде забезпечена службовим автомобілем для медичних працівників.

 

Нагадаємо, що 08 липня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко долучився до відкриття ще одного об’єкту програми Президента «Велике будівництво» – амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом у с. Райгородок Бердичівського району.

 

 

Версія для друку