Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

«Соколята України» взяли участь у спартакіаді

09 Жовтня 2015 • 14:27

Кіл-сть переглядів: 977

8 жовтня 2015 року відбулось урочисте відкриття Всеукраїнського збору вихованців військово-патріотичних клубів та об’єднань «Соколята України» та ІІІ спартакіади школярів міста Житомира, присвяченої Дню захисника України, які проводяться на базі Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова.

 

Всеукраїнський збір з 7 по 11 жовтня 2015 року організовано проводить Всеукраїнське дитяче патріотичне об’єднання «Майбутнє України» за підтримки Міністерства молоді та спорту України  та сприяння Житомирської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану.

 

Для участі в його роботі з’їхалися представники  9 збірних команд, а це 90 вихованців. Програмою збору передбачені командні та індивідуальні змагання з військово-прикладного багатоборства, методичні семінари – тренінги для керівників військово-патріотичних клубів та об’єднань, ознайомлення з навчально-матеріальною базою Житомирського військового інституту          ім. С. П. Корольова.

 

Також уже традиційно для школярів міста Житомир організовано спартакіаду, в якій взяли участь команди з 30 шкіл та ліцеїв міста. Ці змагання проводяться з метою патріотичного виховання молоді, пропаганди здорового способу життя, розвитку та популяризації фізичної культури та спорту.

 

З привітальним словом до всіх присутніх звернувся начальник Житомирського військового інституту імені   С. П. Корольова генерал-майор Юрій Даник.

 

Також юних учасників змагань привітали: ветеран війни в Афганістані Мехед Петро Миколайович, в. о. Житомирського міського голови Цимбалюк Любов Володимирівна, голова спілки ветеранів Афганістану, Герой України Червонописький Сергій Васильович та голова Всеукраїнського дитячо-патріотичного об’єднання «Майбутнє України» Мальчін Георгій Васильович.

 

Урочистості розпочалися з підняття Державного Прапора  України, така честь була надана представникам команди Кіровоградської області, яка посіла І місце під час проведення минулорічного збору.

 

 

 

 

Версія для друку