Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Соціальна допомога переселенцям

02 Червня 2015 • 12:52

Кіл-сть переглядів: 1 765

Станом на кінець травня місцевими управліннями праці та соціального захисту населення обліковано 5618 внутрішньо переміщених сімей (8941 особа).

 

5127 сім’ям (8270 особам) призначена щомісячна адресна допомога для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

 

З жовтня 2014 року по травень 2015 року виплата адресної допомоги зазначеній категорії громадян проведена на загальну суму 27,8 млн грн, в тому числі 20,5 млн грн з початку року.

 

За оперативними даними до управлінь праці та соціального захисту населення області для отримання за фактичним місцем проживання державної допомоги родинам з дітьми звернулося 56 осіб, які приїхали з АР Крим та м. Севастополя, і 934 – з Донецької та Луганської областей.

 

В результаті проведеної роботи 50 заявникам, які приїхали з АР Крим, та 827 – з Донецької і Луганської областей, за новим місцем проживання призначено державну допомогу і здійснюється її виплата.

 

Також ухвалено рішення про продовження на шість місяців виплати соціальних допомог переселенцям. Насамперед це стосується пенсіонерів, непрацездатних осіб, сімей з дітьми, інвалідів. Усі вони мають право повторно звернутися до управлінь праці та соціального захисту населення і отримати виплати ще на шість місяців. Нагадаємо, що до внесення змін виплата допомоги передбачалася тільки протягом одного півріччя.

 

Сьогодні тимчасово переміщеним особам з числа непрацездатних соціальна допомога виплачується у розмірі 884 грн, а працездатним – 442 грн.

Версія для друку