Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Соціальним працівникам: запитання і відповіді про вакцинацію від COVID-19

30 Липня 2021 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 86

В Україні набирає обертів вакцинація проти коронавірусної інфекції. Наразі розпочався 5-й, заключний, етап імунізації населення, під час якого всі охочі віком від 18 років можуть щепитися в найближчому центрі масової вакцинації 7 днів на тиждень.

 

МОЗ наголошує, що інфікуватися коронавірусом може людина будь-якого віку. COVID-19 може бути дуже небезпечним для людей, старших за 60 років та/або з хронічними захворюваннями (бронхіальна астма, діабет, гіпертонія, онкологічні захворювання тощо).

 

Саме тому щепитися від COVID-19 означає – захистити своє життя.

 

З метою обізнаності та інформування населення Міністерство охорони здоров’я України підготувало методичні рекомендації для соціальних працівників, як необхідно щепити підопічних установ.

 

Зокрема у рекомендаціях йдеться про важливість імунізації, роз’яснення щодо реакції на вакцину при хронічних хворобах, побічні ефекти після щеплення, ефективність різних вакцин тощо.

 

Переглянути методичні рекомендації «Соціальним працівникам: запитання і відповіді про вакцинацію від COVID-19» можна нижче.

 

Нагадаємо, що МОЗ підготувало методичні рекомендації для медичних працівників під назвою «Вакцинація від COVID-19: принципи ефективної комунікації з пацієнтами».

 

Версія для друку