Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Соцзахист учасників АТО – на контролі голови ОДА

06 Жовтня 2015 • 09:29

Кіл-сть переглядів: 845

Питання  соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей знаходиться на постійному контролі голови облдержадміністрації Сергія Машковського.

 

«Сьогодні головним пріоритетом для кожного чиновника має бути соціальний захист учасників антитерористичної операції та членів їхніх родин. Адже завдяки героїзму цих людей ми на сході зупинили те, що могло прийти на нашу рідну землю», – сказав Сергій Машковський.

 

Сьогодні, 06 жовтня, керівник області провів  розширену нараду за участі керівників структурних підрозділів ОДА, представників громадських організації та преси. Головне питання – забезпечення прав військовослужбовців, учасників АТО.

 

Директор департаменту праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації Галина Корінна доповіла, що  в області на облік у військкоматах поставлено  4716 демобілізованих військовослужбовців,  із них  визнані учасниками АТО –  3499 осіб.

 

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» встановлено статуси   члена сім’ї загиблого ветерана війни –  403 особам, в т.ч. 116 неповнолітнім дітям.  

 

В області діє центр допомоги учасників АТО, який допомагає хлопцям в режимі «єдиного вікна» отримати необхідну інформацію та консультації, заповнити документи. Працівники центру ведуть справи бійців  до повного вирішення питання.

 

З метою соціального супроводу демобілізованих  військовослужбовців,  які брали участь у антитерористичній операції і родин загиблих військовослужбовців – учасників  антитерористичної операції в області  складено  3408   «соціальних паспортів» , в т.ч. 3209 «соціальних паспортів» на демобілізованих осіб та 271 «соціальний паспорт» на членів сімей загиблих військовослужбовців. Це дозволяє оперативно виявляти нагальні потреби зазначених категорій громадян  та  вживати заходи щодо їх  вирішення у відповідності до чинного законодавства.

 

В області виконується Програма соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб  та учасників антитерористичної операції.  На реалізацію даної Програми з обласного бюджету передбачено  12,8 млн. грн., в т.ч. для  забезпечення проведення  лікування та медичної реабілітації, стоматологічного лікування, зубного протезування, для виділення разової грошової допомоги на проведення лікування та проходження реабілітації (за кордоном).

 

Зокрема, проведено  реабілітацію (медичну, соціальну, психологічну)  713  особам  та   диспансеризацію – 437 особам;  протезування (ортезування)  кінцівок – 17 особам  та  зубопротезування –  67 особам.

 

На даний час з обласного бюджету одноразову грошову допомогу  виплачено 179 родинам загиблих військовослужбовців на загальну суму 5370,0 тис. грн., 285 пораненим військовослужбовцям на загальну суму 452,9 тис. грн. та 250 членам сімей учасників антитерористичної операції на загальну суму 140,3 тис. грн.

 

 

 

Версія для друку