Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Спільна праця – запорука вирішення проблем учасників АТО

30 Грудня 2015 • 15:54

Кіл-сть переглядів: 914

Соціальний захист учасників АТО та членів їх сімей активно обговорювали керівники області, голови РДА та міськвиконкомів, районних рад, керівники департаментів та управлінь, за участю представників Центру допомоги учасників АТО, громадських організацій, волонтерів області на нараді сьогодні, 30 грудня.

 

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський зазначив:

 

«Головне завдання – спільно з громадськістю вирішувати всі проблеми учасників АТО та родин загиблих військовослужбовців. І якщо сьогодні ми чуємо неприємні слова в свою адресу, то це не привід опускати руки. В цьому залі зібрались не для того, щоб заслухати сухі показники цифр. Ми готові вислухати і відреагувати».

 

За інформацією директора департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Галини Корінної, в області налічується 214 родин загиблих учасників АТО та 5366 демобілізованих військових, що брали участь в антитерористичній операції на сході країни. Матеріальну допомогу протягом 2015 року виплачено в розмірі:

 

– 6 млн 130 тис. грн членам сімей загиблих військовослужбовців;

 

– 720 тис. грн  пораненим військовим;

 

– 349 тис. грн учасникам АТО.

 

Санаторно-курортне лікування, медична та психологічна реабілітація, працевлаштування учасників бойових дій – пріоритетні напрямки роботи всіх органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

 

Натомість координатор Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації Юлія Толмачова наголосила на основних проблемних питаннях всіх демобілізованих: необхідність професійної юридичної консультації для бійців, надання фахової психологічної допомоги, вирішення питання щодо безкоштовного проїзду в міському та міжміському транспорті, виділення «адекватних» земельних ділянок учасникам АТО, налагодження ефективної співпраці з волонтерами області.

 

Керівник ОДА акцентував на тому, що держава піклується і думає про тих людей, які захищають нас сьогодні. Зокрема, близько 41 млн грн виділено для придбання житла учасникам АТО та сім’ям загиблих. І сьогодні 78 квартир вже закуплено. Варто зазначити, що в 2015 році закуплено 9 квартир для тих військовослужбовців, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок.

 

Учасники АТО, представники громадських організацій, які були присутні на засіданні, отримали відповіді на всі свої питання від керівництва області з перших вуст. А також запропонували свої ідеї та задуми для вирішення проблем військових Житомирщини.

Версія для друку