Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Співпраця влади та силовиків дає результати

22 Жовтня 2015 • 12:53

Кіл-сть переглядів: 799

Видобуток бурштину — надзвичайно перспективна галузь для держави. Поклади сонячного каменю в основному зосереджені на Поліссі, де до його нелегального видобутку залучено понад 50 тисяч людей. Про необхідність розробки стратегії розвитку цієї галузі та кардинального змінення ситуації на засіданнях Уряду неодноразово говорив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Кошти від видобутку бурштину мають вирішувати соціальні питання.

Силовики Житомирщини зазначають, що необхідна додаткова активізація спільних зусиль правоохоронців та органів державної влади і місцевого самоврядування для вирішення болючої проблеми області – незаконного  видобування бурштину.

Є позитивні зрушення у протидії несанкціонованому старательству – протягом останніх 2-х місяців діяльності спільних міжвідомчих груп розпочато третину кримінальних проваджень цієї категорії – виявлення організаторів незаконного промислу.
Голова обласної державної адміністрації Сергій Машковський неодноразово виїжджав на бурштинові копальні, зустрічався з населенням.

Днями опергрупа співробітників служби безпеки на чолі із головою Овруцької районної адміністрації Сергієм Ковердуном та начальником райвідділу СБУ В’ячеславом Шушпаном виїхала на територію Сирницького лісництва (ДП «Словечанський лісгосп»). Було затримано п’ятьох осіб, мешканців Рівненської області, які розпочали видобуток бурштину шляхом вимивання породи.
У нелегальних копачів вилучено два автомобілі, водяну мотопомпу кустарного виробництва і пальне для неї, майже 300 метрів пожежних рукавів, інше знаряддя для вимивання «сонячного каміння».

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Роботи з підпільної розробки родовища бурштину припинено. «Ми не допустимо свавілля на території району, зробимо все можливе, аби не повторити біди, заподіяної природним ресурсам Рівненщини та сусідньої Олевщини», – зауважив очільник району.

Версія для друку