Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Спрощено порядок реєстрації безробітних переселенців

14 Липня 2015 • 09:27

Кіл-сть переглядів: 892

8 липня постановою Кабінету Міністрів України спрощено порядок реєстрації, перереєстрації безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

 

Постанова затверджує перелік документів для реєстрації в центрах зайнятості внутрішньо переміщених осіб, які звільнилися з роботи, за відсутності документів, що підтверджують факт такого звільнення: паспорт; облікова картка платника податків; довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи; заява про припинення трудових відносин з нотаріально засвідченим підписом; розрахунковий документ (квитанція), що підтверджує надсилання зазначеної заяви роботодавцю рекомендованим листом з описом вкладення.

Також передбачено можливість реєстрації в службі зайнятості внутрішньо переміщених осіб, які є членами особистих селянських господарств, без подання довідки про припинення ведення такого господарства або вихід з нього.

Випускники вищих та професійно-технічних навчальних закладів, які є внутрішньо переміщеними особами, при зверненні до центрів зайнятості довідки про направлення на роботу або про самостійне працевлаштування також не подаватимуть.

Прийняття постанови дасть можливість внутрішньо переміщеним особам пройти реєстрацію або перереєстрацію у центрі зайнятості без надання окремих довідок та якнайшвидше отримати послуги з працевлаштування. 

Версія для друку