Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#СпротивТриває: Продовжується системна робота з моніторингу ситуації на тимчасово окупованому півострові

15 Жовтня 2024 • 12:46

Кіл-сть переглядів: 99

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим продовжує системну роботу з моніторингу ситуації на тимчасово окупованому півострові та впровадження санкцій, що є важливим інструментом у боротьбі за відновлення справедливості та забезпечення дотримання прав людини.

 

Одним з ключових напрямків нашої діяльності є санкційна політика, спрямована на протидію тим, хто порушує права громадян України та сприяє незаконним діям окупантів. За кожним з цих кроків стоїть кропітка робота багатьох державних органів і структур, і ми висловлюємо подяку всім, хто долучається до цієї важливої справи.

 

Згідно з новим рішенням Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію Указом Президента України, до переліку осіб, щодо яких застосовані санкції, увійшли 11 так званих суддів, щодо яких Представництвом були надані відповідні пропозиції. Серед них ті, хто безпосередньо причетний до політично вмотивованих переслідувань українських громадян, зокрема представників корінного народу України — кримських татар. Вони ухвалювали рішення в рамках незаконних судових процесів, метою яких є придушення будь-якого спротиву окупаційному режиму.

 

Так, за статистикою Представництва, окупанти незаконно ув’язнили 218 осіб, серед яких 132 – кримські татари. Крім того, зафіксовано 979 випадків, коли до так званих “судів” та інших окупаційних структур надходили матеріали за статтею про “дискредитацію російської армії”.

 

Посилення санкційного тиску є нагальною необхідністю. Ці заходи руйнують механізми репресій на тимчасово окупованих територіях та обмежують можливості окупаційної адміністрації продовжувати переслідування. Водночас міжнародна підтримка санкційної політики України є надзвичайно важливою. Лише через консолідацію зусиль міжнародної спільноти можна ефективно протидіяти порушенням прав людини та забезпечити покарання для тих, хто співпрацює з окупаційним режимом.

 

Україна постійно наголошує на тому, що злочини проти її громадян не залишаться безкарними. Санкції є важливим елементом цієї боротьби за справедливість, і ми закликаємо міжнародних партнерів приєднатися до цих санкційних ініціатив, запровадивши аналогічні обмеження проти осіб, причетних до здійснення репресій.

Версія для друку