Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Срібні призери Паралімпійських ігор-2020 з Житомирщини отримали почесні ордени від Президента України

18 Вересня 2021 • 10:47

Кіл-сть переглядів: 316

У Токіо завершилися 16-ті паралімпійські ігри, які є міжнародною багатопрофільною подією для спортсменів з обмеженими фізичними можливостями.

 

Так, двоє спортсменів-вихованців Житомирщини здобули срібло і отримали почесні ордени від Президента України.

 

Шуляр Юлія нагороджена орденом “Княгині Ольги” ІІІ ступеню та Жабняк Микола нагороджений орденом “За мужність” ІІ ступеня.

 

Легкоатлетка Юлія Шуляр представила Україну у бігу на 400 м серед жінок. Юлія Шуляр  вихованка Любарської школи-інтернату, що на Житомирщині. Вона майстер спорту міжнародного класу, а також срібна призерка Чемпіонату світу з легкої атлетики 2019 року.

 

Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Микола Жабняк представив Україну з метання диску та штовхання ядра. Тривалий час легкоатлет представляв Житомирщину та займався у Житомирському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». За час заняття легкою атлетикою Микола Жабняк став срібним призером паралімпійських ігор, чемпіоном та бронзовим призером чемпіонату світу 2013 року, бронзовим призером чемпіонату світу 2015 року, чемпіоном та бронзовим призером чемпіонату Європи 2014 року, чемпіоном та срібним призером чемпіонату Європи 2018 року та інше.

 

Нагадаємо, що Україна здобула 98 медалей на Паралімпійських іграх-2020.

Версія для друку