Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Стартував конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим ученим

14 Вересня 2022 • 10:43

Кіл-сть переглядів: 213

13 вересня 2022 року розпочато конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні. Відповідне рішення затверджено наказом МОН.

 

Щороку до Дня Гідності та Свободи призначається 25 стипендій строком на один рік у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановленому на початок року. Виплата стипендій розпочинається з 1 січня наступного року після року, в якому проводиться Конкурс на її здобуття.

 

Стипендії визначено за номінаціями:

 

імені Дмитра Максимова;

 

імені Назарія Войтовича;

 

імені Романа Гурика;

 

імені Устима Голоднюка;

 

імені Юрія Поправки.

 

Вік претендентів, яких висувають на здобуття стипендії, станом на 1 січня року, в якому розпочинається виплата стипендій, не може перевищувати 35 років включно для осіб, які мають вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, та 40 років включно для осіб, які мають науковий ступінь доктора наук.

 

Обов’язковою умовою для здобуття стипендії є наявність у претендента вагомих наукових результатів з наукового напряму, в якому працює (за яким навчається) претендент (не менше трьох із перерахованих форм: монографії, наукові статті, зокрема опубліковані у виданнях, що входять до наукометричних баз даних «Web of Science», «Scopus» (Index Copernicus для гуманітарного та соціоекономічного напрямів), наукові доповіді, охоронні документи на об’єкти інтелектуальної власності, науково-методичні документи, звіти).

 

Особливе значення під час визначення переможців Конкурсу має активна громадянська позиція щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів держави, її європейського вибору, а також у формуванні національної самосвідомості, гідності та почуття патріотизму.

 

Прийом документів триватиме до 13 жовтня 2022 року.

 

Документи на Конкурс потрібно надіслати в паперовому та електронному вигляді на адресу: Міністерство освіти і науки України, бульвар Тараса Шевченка 16, місто Київ, 01601. Також претенденти на стипендію мають заповнити електронну форму за покликанням.

 

Докладніше про умови Конкурсу на сайті МОН. Довідкова інформація за телефоном: +38 (044) 287 82 57.

Версія для друку