Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Став відомий депутатський план формування громад

21 Травня 2015 • 14:52

Кіл-сть переглядів: 812

На засіданні постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності та середнього і малого бізнесу обласної ради, яка відбулася 21 травня, депутати одностайно погодили проект перспективного плану формування територій громад, підготовлений робочою групою, і рекомендували внести його на розгляд сесії обласної ради.

 

На думку депутатів, схвалення проекту перспективного плану формування територій області стане першим і вагомим кроком у процесі децентралізації влади та серйозним поштовхом до розвитку кожної громади.

 

Як аргумент на підтвердження депутати назвали: розширення фінансових можливостей територіальних громад. самостійність у прийняті управлінських рішень, перерозподіл доходів з державного до місцевих бюджетів, отримання права визначати ставки місцевих податків та зборів, посилення відповідальності місцевих органів влади у створенні комфортного середовища для проживання людей тощо.

 

Депутати також наголошують і на ризиках запровадження реформи, зокрема, недостатню поінформованість людей; спротив окремих чиновників на місцях, у територіальній громаді може «розчинитися» маленьке село.

 

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, презентуючи проект перспективного плану формування територій громад області, розповів, що це тільки перший етап на шляху до реформування системи влади, адміністративно-територіального устрою, але найголовніше це – серйозна декларація намірів руху вперед.

 

«Перспективний план можна розглядати як план розвитку області на найближчий час, який охопить всі сфери життя. Він може і буде змінюватися в залежності від побажання і думки громад, але сама ідея розвиватися за новими правилами не зміниться. І на це є політична воля керівництва області і держави», – наголосив Геннадій Дмитренко.

 

Він також поінформував, що Житомирщина перша область в Україні, яка вносить проект перспективного плану на схвалення сесії обласної ради. А це означає, що об’єднані територіальні громади області вже в 2016 році з Державного бюджету регіонального розвитку можуть отримати суттєві кошти на зміцнення та розвиток інфраструктури.

 

У роботі комісій брили участь: начальник організаційного відділу облдержадміністрації Олександр Бабич, заступник директора фінансового департаменту облдержадміністрації, директор Офісу реформ у Житомирській області Роман Слідзевський, представники відповідних департаментів облдержадміністрації.

 

1

 

2

 

 

3

 

4

 

5

Версія для друку