Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

STOP чумі!

07 Липня 2015 • 08:23

Кіл-сть переглядів: 767

На території Радомишльського району був виявлений труп дикого поросяти. За результатами аналізів (ДНДІЛДВСЕ м.Київ.), отриманий позитивний результат на африканську чуму свиней.

 

З метою недопущення розповсюдження цієї хвороби, в Житомирській  обласній  державній адміністрації проведено засідання   надзвичайної протиепізоотичної комісії. Членами комісії було складено конкретний план дій щодо запобігання поширення чуми на інші території.

 

Територію, де було знайдено труп поросяти, визнано зоною епізоотичного вогнища.  Тут накладено карантинні  обмеження. Території Радомишльського району та частину Брусилівського  визнанi зоною захисту (20 км.). Тут на ринках заборонена  торгівля живими свиньми, м`ясом із них та іншими продуктами свинарства. Також не дозволяється переміщення свинопоголів’я за межі визначеної зони.

 

В другій зоні – зоні нагляду (50 км.) – територія Радомишльського району та частина Брусилівського, Малинського, Коростишівського районів  буде проведено облік наявного свинопоголів’я. Також буде посилено контроль за реалізацією м’яса на ринках та проведено моніторинговий діагностичний відстріл диких тварин.

 

В епізоотичному осередку на території мисливських угідь буде проведено діагностичний відстріл-моніторинг  диких кабанів. При відстрілі диких свиней буде забезпечено доставку біоматеріалу від усіх добутих тварин для проведення досліджень.

 

При формуванні бригад по відстрілу диких кабанів заборонено включати осіб, які працюють в господарствах усіх форм власності по розведенню та вирощуванню свиней. На полювання заборонено брати собак.

 

У зоні захисту та зоні нагляду будуть організовані заходи щодо знищення гризунів на фермах та подвір’ях громадян, гуманне знищення безпритульних тварин.

 

З резерву Житомирської державної обласної лікарні ветеринарної медицини виділено дезінфекційні засоби для проведення знезаражувальних робіт.

 

В оперативному режимi забезпечено дотримання «закритого режиму» роботи в свиногосподарствах всіх форм власності.

 

Геннадій Дмитренко, перший заступник голови облдержадміністрації дав доручення головам районних (міських) державних надзвичайних протиепізоотичних комісій терміново провести відповідні засідання за участю керівників, власників свинарських, мисливських господарств, забійних та переробних підприємств та зобов’язати їх вжити всіх невідкладних заходів щодо профілактики АЧС.

 

1

 

 

2

 

3

Версія для друку