Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#stoprussia: Допоможіть захисникам України – перешкоджайте просуванню російських окупантів по нашій території! ПОРАДИ

26 Лютого 2022 • 17:30

Кіл-сть переглядів: 1 714

З метою недопущення просування російських військ територією України НПУ, НГУ, ЗСУ, СБУ та інші правоохоронні структури звертаються до цивільного населення з проханням надавати посильну допомогу.

 

! Якщо побачили колону танків, після них обов’язково поїде колона бензовозів. Зробіть все необхідне, щоб вони не пройшли. Блокуйте дороги, валіть дерева, розтягуйте сітки з воріт, будь-який спосіб підійде. Немає палива – немає техніки.

 

! Якщо бачите, що колона зайшла в лісосмугу – валіть дерева, блокуйте також, не дайте їй вийти.

 

! Якщо знаєте, що в лісі зупинився ворог, і впевнені на 100 % що це ворог, не жалійте ліс, запаліть його. Новий виросте на кістках окупанта!

 

! У кого в наявності ЕСКАЛАТОРИ, обкопуйте населені пункти, щоб ворог не міг проїхати, не чекайте, що хтось зробить це за вас!

 

! До уваги власників ЗБРОЇ З ОПТИЧНИМИ ПРИЦІЛАМИ, не обов’язково у відкриту йти на ворога, стріляйте з відстані по колесах, це зупинить транспорт, далі – по обстановці.

 

! Знімайте вказівники на місцевості, всі ви орієнтуєтесь, ворог – ні. Якщо запитують, де знаходимось – проявіть фантазію, ДЕЗІНФОРМУЙТЕ ворога.

 

! Всі чули про мітки, які роблять диверсанти на будівлях, поблизу важливих об’єктів тощо. Засипайте землею, заливайте смолою, знищуйте будь-яким чином.

! Якщо є інформація, що ворог на підході, паліть солому, шини у великих кількостях, чорний дим дезінформує, у ворога буде думка, що населений пункт вже обстріляний, це допоможе виграти трохи часу!

 

Будь-яка допомога зараз важлива!

 

Слава Україні, Героям Слава! – вітаємося тільки так, нехай чують, куди приїхали по смерть!

Версія для друку