Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Світовий банк надаватиме підтримку державному та приватному секторам у покращенні ринку житла в Україні

10 Червня 2024 • 12:15

Кіл-сть переглядів: 152

Уряд України та Світовий банк уклали Меморандум про взаєморозуміння. Згідно з домовленістю, Світовий банк надаватиме підтримку державному та приватному секторам у покращенні ринку житла в Україні.

 

Меморандум 07 червня підписали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Віце-президент Світового банку Антонелла Бассані та Віце-президент Міжнародної фінансової корпорації Альфонсо Гарсія Мора. Церемонія відбулася за онлайн-участі Керівного операційного директора Світового Банку Анни Б’єрде.

«Наше завдання — не лише відновити пошкоджене й зруйноване житло. Але й модернізувати загальну житлову політику відповідно до стандартів ЄС. Світовий банк надаватиме підтримку у спрощенні регулювання для початку нового будівництва та у покращенні захисту громадян, які купують нерухомість», — повідомив Денис Шмигаль.

Як повідомив Прем’єр-міністр, Уряд України та Світовий банк також співпрацюватиме над створенням стимулів для приватних банків надавати доступні кредити українським сім’ям, аби дедалі більше родин змогли придбати собі омріяне житло.

 

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в енергетичній сфері та допомогу в цьому напрямку. Денис Шмигаль подякував Групі Світового банку за реалізацію спільних проектів, зокрема PEACE, та за допомогу в розробці Матриці реформ.

 

Нагадаємо про результати першого року роботи програми єВідновлення на Житомирщині.

 

Версія для друку