Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Свято зажинок «Перший сніп» пройшло у Коростенському районі

24 Липня 2017 • 09:50

Кіл-сть переглядів: 372

Святкування початку зажинок відбулось у селі Сушки Коростенського району 21 липня на базі сільгосппідприємства «Добре Поле».

 

Участь у святі «Перший сніп» взяли жителі села, керівники сільгосппідприємств району та представники районної влади.

 

«Для нас є за честь відродити традицію святкування зажинок на Коростенщині. Думаю, що наше починання наступного року продовжать мої колеги з інших господарств району. Приємно, що у святі та в його організації взяли участь місцеві жителі, такі заходи об’єднують громаду», – зазначив директор ТОВ «Добре Поле» Володимир Тарасенко.

 

Керівництво району спільно з аграріями та жителями села зробили перший укіс жита. Після цього на гостей чекав святковий концерт.

 

Нагадаємо, що у селі Сушки Коростенського району вшанували загиблих в останньому бою на Житомирщині – повстанців УПА та відкрили пам’ятний знак.

  

Довідково: Сільгосппідприємство «Добре Поле» обробляє понад 500 га землі села Сушки з 2013 року. Вирощує традиційні поліські культури: жито, пшеницю, овес, ячмінь, гречку та трави, які необхідні для відгодівлі десятків голів худоби.

 

«Добре Поле» сформувало власний парк агротехніки, створило нові робочі місця, допомагає громаді та сільській раді. До 130-річя в школі створили Музей історії села Сушки.

 

У 2018 році підприємство планує створення в селі парку «Центральний».

 

 

 

 

Версія для друку